Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (15.2.)

nedeľa, 15. február 2015 08:37 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (15.2.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (15.2.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CAROLINA: Medzi záujemcov o služby Andreja Sekeru sa pripojili aj predstavitelia Dallasu Stars. Slovenský bek by mal byť pred uzávierkou prestupov vymenený a okrem texaského tímu sa ho bude snažiť s určitosťou získať aj vedenie Detroitu Red Wings a Los Angeles Kings.

DALLAS: Forward Aleš Hemský z Dallasu Stars si privodil zranenie v dolnej časti tela a zaradil sa tak k ďalším maródom „hviezd“ Tylerovi Seguinovi a Patrickovi Eavesovi. Český krídelník by sa mal zo zranenia zotavovať jeden týždeň, kanonier Seguin si po nevyberavom zákroku obrancu Floridy Panthers Dmitrija Kulikova poranil koleno a mimo hry bude tri až šesť týždňov. Eaves utrpel otras mozgu a nútene pauzovať bude minimálne dva týždne.

NEW JERSEY: Z významného míľnika sa radoval český forward New Jersey Devils Patrik Eliáš, ktorý sa stal 103. hráčom v histórii NHL s 1200 odohranými zápasmi v zámorskej profilige. 38-ročný útočník má na svojom konte 401 gólov a 605 asistencií. V novom roku si tak na svoje konto pripísal významné míľniky v podobe 1200. zápasu, 400. gólu a 1000. bodu.

KHL

PETROHRAD: Jeden z najväčších ašpirantov na zisk Gagarinovho pohára z SKA Petrohrad sa bude musieť mesiac zaobísť bez svojho elitného útočníka Artemija Panarina, ktorý si v dueli s Dinamom Riga privodil bližšie nešpecifikované zranenie. 23-ročný krídelník by sa mal na ľad vrátiť v priebehu play-off.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

BANSKÁ BYSTRICA: Vedenie HC’05 Banská Bystrica sa posilnila o trojicu legionárov. Do tímu „baranov“ sa sťahujú brankári Andreas Andersson a Mathieu Corbeil. K tejto švédsko-kanadskej dvojici sa pripojí taktiež zadák Sacha Guimond.