Main Content

NHL: Halák opäť víťazne, Slováci v noci na nedeľu v pozícii asistentov,Tatar 0+2

nedeľa, 15. február 2015 07:05 | Autor: TASR

New York 15. februára (TASR) - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák priviedol jeho New York Islanders k domácej výhre 6:3 nad Columbusom v nočnom zápase zámorskej NHL. Halák kryl 34 striel modrokabátnikov, jeho slovenský spoluhráč a obranca Ľubomír Višňovský prispel k výhre jednou asistenciou. Pre Višňovského ho je to deviata asistencia v sezóne, pre Haláka už 31. výhra v ročníku.

Obhajca titulu Los Angeles Kings na domácom ľade zdolal Washington 3:1, asistenciou, už 16. v ročníku, k tomu prispel aj slovenský útočník Marián Gáborík. V kanadskom derby vyhral doma Montreal nad Torontom 2:1 po samostatných nájazdoch, hosťom k plnému bodovému zisku nestačila ani asistencia útočníka Richarda Pánika (tretia v sezóne), ktorý na ľade strávil takmer 20 minút.

Ani dve asistencie Tomáša Tatara nepriviedli Detroit k domácej výhre nad Winnipegom, "červené krídla" doma padli po nájazdoch 4:5. Tatar odohral vyše 16 minút, zaknihoval 17. a 18. asistenciu v sezóne, jeden plusový bod, ale nepremenil svoj pokus v rozstrele. Jeho spoluhráč Tomáš Jurčo si zapísal jeden mínusový bod pri takmer desiatich minútach na ľade.

Carolina prehrala v Minnesote 3:6, jej slovenský obranca Andrej Sekera bol na ľade vyše 23 minút a raz sedel na trestnej lavici. Edmonton prehral v Ottawe 2:7, obranca Martin Marinčin odohral takmer 20 minút a zaznamenal jednu mínusku.

výsledky:

Ottawa - Edmonton 7:2, Montreal - Toronto 2:1 pp a sn (za hostí R. Pánik 0+1), Detroit - Winnipeg 4:5 pp a sn (za domácich T. Tatar 0+2), NY Islanders - Columbus 6:3 (za domácich Ľ. Višňovský 0+1, J. Halák kryl 34 striel), Minnesota - Carolina 6:3, Arizona - NY Rangers 1:5, Colorado - Dallas 4:1, Nashville - New Jersey 3:1, Calgary - Vancouver 3:2, Los Angeles - Washington 3:1 (za domácich M. Gáborík 0+1)