Main Content

Prvou finalistkou na turnaji WTA v Miami Šarapovová

štvrtok, 31. marec 2011 22:00 | Autor: TASR

Ruská tenistka Maria Šarapovová nasadená ako šestnásta sa stala prvou finalistkou dvojhry na turnaji WTA Sony Ericsson Open v Key Biscayne v Miami na Floride (Premier Mandatory, dotácia 4,5 milióna USD, tvrdý povrch Laykold vonku).

Bývalá jednotka svetového rebríčka zvíťazila v úvodnom štvrtkovom semifinále miestnej singlovej súťaže nad nemeckou rovesníčkou Andreou Petkovicovou, dvadsaťjednotkou tohto prestížneho podujatia, za 128 minút extravagantne 3:6, 6:0, 6:2.

Dvadsaťtriročná trojnásobná grandslamová šampiónka Šarapovová od začiatku druhého setu absolútne ovládla dianie na hlavnom dvorci Stadium v areáli Crandon Park: dva gemy stratila až za stavu 5:0 v tretej časti. O titul bude bojovať s postupujúcou z duelu Vera Zvonarevová (Rus.-3) - Viktoria Azarenková (Biel.-8). Už pred semifinále mala istotu návratu do Top 10 renkingu, momentálne figuruje na 13. pozícii. Šarapovová sa charizmatickej Petkovicovej (23.), ktorá sa k 4. aprílu premiérovo objaví v Top 20, revanšovala za prehru 2:6, 3:6 z osemfinále januárových melbournských grandslamových Australian Open a v bilancii zo vzájomných duelov sa ujala vedenia 2:1.

Dvojhra - semifinále:
Maria Šarapovová (Rus.-16) - Andrea Petkovicová (Nem.-21) 3:6, 6:0, 6:2 za 128 minút

Zostávajúci semifinálový program:
Vera Zvonarevová (Rus.-3) - Viktoria Azarenková (Biel.-8)

© WEBNOVINY