Main Content

Halák vychytal 34 striel súpera a zariadil ďalší triumf Islanders

streda, 11. február 2015 07:05 | Autor: TASR

Halák vychytal 34 striel súpera a zariadil ďalší triumf Islanders
Halák vychytal 34 striel súpera a zariadil ďalší triumf Islanders | zdroj: © TASR

New York 11. februára (TASR) - Slovenský brankár Jaroslav Halák si pripísal 34 zákrokov pri triumfe hokejistov New York Islanders v zámorskej NHL nad Edmontonom 3:2.

Halák mal percentuálnu úspešnosť 94,4 a priviedol svoj tím k druhému víťazstvu za sebou. Jeho spoluhráč Ľubomír Višňovský mal dva plusové body, za Edmonton Martin Marinčin dve "mínusky".

Nedarilo sa Bostonu a jeho kapitánovi Zdenovi Chárovi. "Medvede" prehrali doma s Dallasom 3:5 a slovenský obranca zaznamenal okrem dvoch striel na bránku súpera aj tri mínusové body za účasť na ľade pri góloch Dallasu. Chára bol s vyše 23 minútami na ľade najvyťaženejším korčuliarom domácich, ktorí až dva góly inkasovali počas svojich presiloviek. Za Dallas dvakrát skóroval Jamie Benn.

Toronto s Richardom Pánikom nestačilo doma na New York Rangers, pod triumf hostí 5:4 sa dvoma presnými zásahmi podpísal Mats Zuccarello. Rick Nash mal tri asistencie. Tomáš Kopecký sa nezmestil do zostavy Floridy, ktorá si poradila s Anaheimom hladko 6:2. Ducks tak prehrali tretí zápas za sebou. Buffalo s Andrejom Meszárošom prehralo s Ottawou 1:2.

 

NHL - výsledky:

Boston - Dallas 3:5
Buffalo - Ottawa 1:2
NY Islanders - Edmonton 3:2 (za domácich Halák 34/36)
Florida - Anaheim 6:2
Montreal - Philadelphia 2:1 pp
Toronto - NY Rangers 4:5
Nashville - Tampa Bay 3:2 pp
St. Louis - Arizona 2:1
Winnipeg - Minnesota 2:1 pp