Main Content

NHL: Hráčmi týždňa sú Dubnyk, Perry a Desharnais

pondelok, 9. február 2015 19:05 | Autor: TASR

New York 9. februára (TASR) - Hráčmi týždňa v zámorskej NHL sa za uplynulé obdobie stali brankár Minnesoty Wild Devan Dubnyk, krídelník Anaheimu Ducks Corey Perry a center Montrealu Canadiens David Desharnais. Informoval web nhl.com.

Dubnyk vychytal dve víťazstvá v dvoch zápasoch, v ktorých dokonca neinkasoval ani jeden gól. Dvadsaťosemročný Kanaďan chytil všetkých 42 striel, ktorým čelil, keď najskôr zaznamenal shutout proti Chicagu Blackhawks (3:0, 24 zásahov) a potom vymazal strelcov Colorada Avalanche a zaslúžil sa o víťazstvo 1:0. Celkovo má na konte päťzápasovú sériu víťazstiev a zaznamenal 13 shutoutov. Z toho až štyri zaznamenal vo svojich prvých deviatich štartoch po výmene z Phoenixu Coyotes.

Perry strelil v štyroch zápasoch rovnaký počet gólov a pridal dve asistencie a pomohol Ducks k piatim z ôsmich možných bodov. Najviac zažiaril v stretnutí proti Caroline Hurricanes, keď k triumfu 5:4 po predĺžení prispel dvoma gólmi a asistenciou na víťazný zásah Ryana Getzlafa. Dvadsaťdeväťročný Perry dosiahol 20-gólovú hranicu siedmykrát z prvých 10 sezón, čím sa vyrovnal Paulovi Kariyovi na druhom mieste klubových tabuliek. Perry je najlepším strelcom "káčerov" s 23 gólmi a v 39 dueloch zaznamenal 38 bodov.

Desharnais zaznamenal v troch zápasoch päť asistencií a šesť plusových bodov. Canadiens prehrali s Buffalom Sabres 2:3, ale potom zdolali New Jersey Devils 6:2 a nad Bostonom Bruins vyhrali 3:1. Najviac vyšiel 28-ročnému drobnému útočníkovi duel s New Jersey, v ktorom druhýkrát v kariére zaznamenal tri asistencie. V 52 dueloch má Desharnais bilanciu 8+23.