Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (7.2.)

sobota, 7. február 2015 09:17 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (7.2.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (7.2.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

EDMONTON: Edmonton Oilers zareagoval na zranenie beka Nikitu Nikitina povolaním slovenského zadáka Martina Marinčina do prvého tímu. Pre 22-ročného Košičana je to už tretí návrat do zámorskej profiligy v tejto sezóne. V aktuálnom ročníku má v najlepšej hokejovej lige sveta na svojom konte dvanásť štartov s bilanciou 0+1.

ANAHEIM: Forwarda Anaheimu Ducks Ryana Getzlafa trápi zranenie v dolnej časti tela kvôli ktorému bude musieť nútene pauzovať niekoľko dní. Rozsah zranenia údajne nie je vysoký a najväčší ťahúň „káčerov“ by sa mal čoskoro vrátiť na ľad.

NEW JERSEY: Český útočník Patrik Eliáš hrajúci v službách New Jersey Devils vsietil svoj 400. gól v kariére. 38-ročný rodák z Třebíča pôsobí celú svoju kariéru v tíme „diablov“ a na túto métu potreboval odohrať 1197 zápasov. Na svojom konte má celkovo 1005 kanadských bodov.

KHL

SLOVAN: Podľa najnovších informácií by sa o zotrvaní bratislavského Slovana v Kontinentálnej hokejovej lige malo rozhodnúť do konca februára.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

SKALICA & NITRA: V slovenskej najvyššej hokejovej súťaži sa črtá výmena medzi vicemajstrom z Nitry a poslednou Skalicou. Pod Zobor by sa mal sťahovať skúsený útočník René Školiak. Záhorákom by v záverečnej časti sezóny mal pomôcť obranca Tomáš Nádašdi.

TRENČÍN: Do zostavy Dukly Trenčín sa po reprezentačnej pauze vráti útočník Róbert Petrovický, ktorý predchádzajúce dva mesiace vynechal zo zdravotných dôvodov.