Main Content

NHL: Gáboríkov gól a asistencia Kings nestačili, Halák víťazne, Tatar 0+1

piatok, 6. február 2015 07:05 | Autor: TASR

New York 6. februára (TASR) - Hokejisti New York Islanders zvíťazili v zápase zámorskej NHL na ľade Philadelphie 3:2 po samostatných nájazdoch, brankár Jaroslav Halák sa prezentoval 16 úspešnými zákrokmi a v nájazdovej lotérii zlikvidoval ďalších šesť striel domácich. Jeho krajan a spoluhráč Ľubomír Višňovský v drese Islanders nenastúpil. New York zastavil sériu troch prehier, Flyers prehrali po štyroch predchádzajúcich víťazstvách.

Gól a asistencia Mariána Gáboríka nestačili obhajcovi titulu Los Angeles Kings na ľade Floridy, ktorá zvíťazila 3:2. Pre Gáboríka to bol šestnásty presný zásah v sezóne, resp. 13. asistencia v ročníku. V drese víťazných domácich odohral takmer 14 minút ďalší slovenský útočník Tomáš Kopecký. Panthers vyhrali druhý zápas za sebou.

Jednou asistenciou sa na výhre Detroitu 3:0 na ľade Colorada podieľal slovenský útočník Tomáš Tatar (14. asistencia v sezóne), ktorý odohral takmer 15 minút. Jeho spoluhráč a krajan Tomáš Jurčo nebodoval pri takmer 10 minútovom pobyte na ľade. Český brankár Petr Mrázek zaknihoval prvý shutout v sezóne.

Carolina vyhrala na ľade Arizony 2:1 po samostatných nájazdoch, slovenský obranca hostí Andrej Sekera bol na ľade 26:33 minúty. Buffalo v zostave bez obrancu Andreja Meszároša prehralo doma so St. Louis 0:3.

výsledky:

Buffalo - St. Louis 0:3, Philadelphia - NY Islanders 2:3 pp a sn (za hostí J. Halák kryl 16 striel), Ottawa - Washington 1:2, Florida - Los Angeles 3:2 (za hostí M. Gáborík 1+1), Nashville - Anaheim 2:5, Dallas - Tampa Bay 3:5, Colorado - Detroit 0:3 (za hostí T. Tatar 0+1), Arizona - Carolina 1:2 pp a sn, Vancouver - San Jose 1:5