Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (6.2.)

piatok, 6. február 2015 08:57 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (6.2.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (6.2.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

SAN JOSE: V zámorí sa čoraz viac špekuluje o odchode fínskeho brankára Anttiho Niemiho zo San Jose Sharks. Víťaz Stanley Cupu z roku 2010 by mohol údajne zakotviť v Edmontone Oilers.

RANGERS: Brankár Henrik Lundqvist nútene pauzuje so zranením krku. Švédsky gólman počas víkendového súboja s Carolinou Hurricanes zinkasoval tvrdý úder pukom do krku a hoci zápas dochytal, zrejme si privodil zranenie, ktoré mu nedovolilo nastúpiť do stredajšieho stretnutia s Bostonom Bruins. Ohrozené sú aj jeho štarty vo víkendových súbojoch s Nashvillom Predators a Dallasom Stars. Medzi tromi žrďami ho nahradí jeho kolega Cam Talbot.

COLORADO: Colorado Avalanche už viac neráta so službami útočníka Ryana O’Reillyho. Vedenie „lavín“ by za svojho forwarda chcelo získať ako protihodnotu kvalitného obrancu do prvého obranného páru.

PITTSBURGH: Gólman Pittsburghu Penguins Marc-Andre Fleury vyrovnal klubový rekord v počte vychytaných shutoutov v jednej sezóne, keď sa so siedmimi čistými štítmi dotiahol na Toma Barrassa, ktorému sa to podarilo v ročníku 1997/1998.

KHL

KAZAŇ: Stepan Zacharčuk z tímu AK Bars Kazaň bol suspendovaný na štyri zápasy za jeho hit mierený na oblasť krku a hlavy hráča Dmitrija Meleška z Dinama Minsk. Pre 28-ročného obrancu je to už druhý trest za rovnaké previnenie.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

NITRA: Celok HK Nitra opúšťa český útočník Štěpán Novotný, ktorý pod Zobor prišiel v priebehu sezóny zo Žiliny. V tíme vicemajstra Slovenska sa prezentoval v desiatich stretnutiach tromi presnými zásahmi. Jeho nové pôsobisko nie je známe.