Main Content

Carolina nestačila na Anaheim, Sekera asistoval

streda, 4. február 2015 10:05 | Autor: TASR

Carolina nestačila na Anaheim, Sekera asistoval
Carolina nestačila na Anaheim, Sekera asistoval | zdroj: © TASR

New York 4. februára (TASR) - Hokejisti Caroliny podľahli v zápase zámorskej NHL na ľade Anaheimu 4:5 pp. V drese hostí sa do štatistík zapísal obranca Andrej Sekera, ktorý sa podieľal na druhom góle svojho tímu. Bola to pre neho 15. asistencia v sezóne.

NY Islanders v bránke s Jaroslavom Halákom v noci na stredu takisto ťahal za kratší koniec v súboji s Floridou, keď prehral 2:4. Slovenský gólman predviedol 26 zákrokov a mal 89,7 % úspešnosť zákrokov. V tíme "ostrovanov" nastúpil aj obranca Ľubomír Višňovský, počas necelých 21 minút strávených na ľade zaznamenal dve mínusky. Útočník Floridy Tomáš Kopecký odohral 13:15 min a prezentoval sa jedným neúspešným streleckým pokusom. Nedarilo sa ani ďalším slovenským útočníkom. Hokejisti Los Angeles s Mariánom Gáboríkom prehrali vo Washingtone 0:4, gól nestrelilo ani Chicago v zostave s Mariánom Hossom a podľahlo Minnesote na jej ľade 0:3. Z bodov sa netešili ani hokejisti Toronta s Richardom Pánikom, ktorí prehrali v Nashville 3:4. Buffalo prerušilo 14-zápasovú sériu prehier a zvíťazilo v Montreale 3:2, obranca Andrej Meszároš v drese Sabres šancu nedostal.

Islanders prehrali tretíkrát za sebou, keď na domácom ľade nestačili na Floridu. Nerozhodný stav zlomil v 43. minúte v presilovke svojím druhým gólom v zápase Jimmy Hayes a nečakaný triumf Panthers poistil do prázdnej bránky 22 sekúnd pred koncom Brandon Pirri. "Chalani išli naplno celý zápas. Bol to tímový výkon," povedal pre nhl.com tréner Floridy Gerrard Gallant. V bránke hostí zaznamenal 32 zákrokov bývalý gólman Islanders Al Montoya, ktorý nastúpil prvýkrát od 9. januára. "Tu som v NHL začínal, takže to bol príjemný návrat. Islanders sa vypracovali na skvelý tím," povedal Montoya, ktorý bol "ostrovanom" v rokoch 2010 - 2012. Islanders prehrali prvýkrát v sezóne tri zápasy za sebou a navyše ich teraz čakajú tri zápasy vonku vo Philadelphii, Bostone a Buffale. Halák prehral druhý duel za sebou a v kariére s Floridou neuspel druhýkrát z 11 zápasov. Druhý zápas po zranení odohral obranca Ľubomír Višňovský, ale zaznamenal dve mínusky a duel mu nevyšiel. "Musíme hrať sebavedomejšie. Strácali sme dnes veľa pukov, ja asi najviac. Toto nebola naša hra," skonštatoval skúsený obranca pre newsday.com.

Washington zdolal obhajcu Stanleyho pohára z Los Angeles 4:0 a zaznamenal druhé víťazstvo z uplynulých ôsmich duelov. Hrdinom duelu bol brankár Brian Holtby, ktorý chytil všetkých 27 striel Kings a zaznamenal už svoje šieste čisté konto, čím sa vyrovnal lídrovi celej súťaže Marcovi-Andre Fleurymu. Dvomi presnými zásahmi oslávil svoj 500. zápas v kariére Troy Brouwer. "Určite si na tento zápas budem dlho pamätať," povedal zámorským médiám spokojný útočník. Králi, ktorým deň pred zápasom gratuloval k Stanley Cupu prezident USA Barack Obama, nepodali dobrý výkon. "Nehrali sme dobre, zápas nám nevyšiel. Musíme sa zlepšiť, pretože nie sme na tom dobre v tabuľke a každý zápas je teraz dôležitý," povedal zámorským médiám slovinský útočník Kings Anže Kopitar. Gáborík bol na ľade takmer 18 minút, ale zaznamenal len jednu mínusku a raz vystrelil. Šancu mal v druhej tretine, ale Holtby jeho únik zneškodnil.

Výbornú formu má Minnesota, ktorý zasypala Chicago 43 strelami a tešila sa zo 4. víťazstva za sebou. Wild zvíťazili 3:0, keď tretie čisté konto v ôsmom štarte v drese "divochov" po výmene z Arizony zaznamenal brankár Devan Dubnyk. "Chalani hrali dnes fantasticky nielen v útoku, ale aj vzadu a veľmi mi uľahčili prácu," povedal Dubnyk, ktorý kryl 24 striel. Chicago predtým prehralo na ľade San Jose 0:2 a prvýkrát od októbra 2006 neskórovalo v dvoch dueloch za sebou. Slovenský útočník Blackhawks Marián Hossa bol na ľade takmer 17 minút, pripísal si jednu strelu a raz putoval na trestnú lavicu. Tréner Minnesoty Mike Yeo povedal, že to bol asi najlepší zápas jeho tímu v sezóne. "Asi áno a ja verím, že sa dočkáme ešte lepších duelov. Je mi však jasné, že sa nedá hrať v každom zápase tak ako dnes," povedal.

Nashville zdolal Toronto 4:3 a tešil sa z deviateho domáceho víťazstva za sebou, čím vytvoril klubový rekord. Na druhej strane Toronto prehralo 10. zápas v sérii a vyrovnalo negatívny klubový zápis z roku 1967. Maple Leafs otočili z 0:2 na 3:2 po dvoch rýchlych góloch v úvode tretej tretiny, ale napokon víťazstvo neudržali. Víťazný gól strelil v 52. minúte Colin Wilson. V závere bolo Toronto doslova centimetre od vyrovnania, ale Carter Hutton akrobatickým spôsobom v otočke odpálil hokejkou puk tesne pred bránkovou čiarou. "Bol to skvelý zákrok. Videl som ako ide puk do bránky, ale on to ešte stihol odpratať. Úžasné," chválil spoluhráča Wilson. V drese Toronta odohral 12:45 minúty Richard Pánik, ale nepresadil sa.

Buffalo zvíťazilo v Bell Centre nad domácim Montrealom 3:2 a prerušilo hrozivú sériu 14 prehier, ktorá bola najhoršou v klubovej histórii. Víťazný gól strelil bývalý kapitán Canadiens Brian Gionta. Sabres boli už len jednu prehru od tretej najdlhšej série v NHL, ktorú od 29. novembra 1930 do 8. januára 1931 napísali hokejisti jedného z najhorších tímov histórie Philadelphia Quakers. Najviac zápasov v rade, 17, prehral v sezóne 1974/1975 Washington Capitals a v ročníku 1992/1993 to zopakovali hráči San Jose Sharks. Buffalo vyhralo prvýkrát od 27. decembra, keď zdolalo Islanders 4:3 po nájazdoch. "Máme v tíme viacero hráčov, ktorí hrali v kvalitných tímoch a je nepríjemné spadnúť do takejto sériu. Sme radi, že to máme za sebou," povedal Gionta. Brankár Montrealu Carey Price vstupoval do zápasu po dvoch shutoutoch v rade, ale už po necelých šiestich minútach lovil puk zo siete po zásahu Drewa Stafforda. Jeho séria bez gólu sa zastavila na čísle 158:24. Montreal prestrieľal hostí v pomere 34:18, ale prehral s Buffalo tretí zo štyroch zápasov v sezóne. Slovenský obranca Buffala Andrej Meszároš príležitosť v tomto zápase nedostal.

Carolina viedla v Anaheime v tretej tretine 4:2, ale napokon padla v predĺžení po zásahu kapitána Ducks Ryana Getzlafa. Ten po skvelej spolupráci s Coreym Perrym udrel už v 45. sekunde predĺženia. Perry predtým strelil svoj 20. a 21. gól v sezóne a stal sa prvou hviezdou zápasu. Obranca Hurricanes Andrej Sekera zaznamenal 15. asistenciu v sezóne, keď sa v prvej tretine podieľal na zásahu Jaya McClementa.

"Diabli" z New Jersey zdolali Ottawu 2:1. Víťazný gól, už svoj siedmy v sezóne strelil Mike Cammalleri a je v tejto štatistike lídrom celej NHL. V bránke Devils nastúpil už v 44. zápase v sezóne Corey Schneider a pod víťazstvo sa podpísal 19 zákrokmi. Český veterán Jaromír Jágr zaznamenal 1067. asistenciu v kariére a priblížil sa na 12 k Adamovi Oatesovi, ktorý je v historických tabuľkách šiesty. Arizona vyhrala v Columbuse 4:1, víťazný gól strelil Oliver Ekman-Larsson, ktorý je s 15 zásahmi najlepším strelcom spomedzi obrancom v NHL.

Bluesmani zo St. Louis zdolali Tampu Bay 2:1, keď v predĺžení rozhodol Jaden Schwartz. St. Louis získali minimálne bod v 12-tich zápasoch za sebou, čo je klubový rekord. "Blesky" dlho viedli po zásahu Cedrika Paquetta, ale tri minúty a desať sekúnd pred treťou sirénou poslal svojím 26. gólom v sezóne duel do predĺženia ruský útočník Vladimir Tarasenko. Pri víťaznom góle si pripísal asistenciu aj Brian Elliott, ktorý sa stal prvým brankárom Blues od 3. novembra 1985 s asistenciou v predĺžení. Naposledy sa to podarilo Darrellovi Mayovi proti Winnipegu Jets.

Colorado vyhral v Dallase 3:2, keď až v 11. sérii samostatných nájazdov rozhodol Maxime Talbot. Ten si nájazdovú lotériu vyskúšal prvýkrát v kariére a hneď sa tešil z úspechu. Stars viedli 2:0, ale hostia vyrovnali 20 sekúnd pred koncom pri hre bez brankára zásluhou obrancu Tysona Barrieho.

O víťazstve Vancouveru nad Winnipegom 3:2 rozhodol v predĺžení netradičný strelec Luca Sbisa. Obranca "kosatiek" strelil svoj tretí gól v sezóne a bodoval prvýkrát po 25 zápasoch. Tridsaťročný švajčiarsky hokejista, ktorý sa narodil v Taliansku, zakončil úspešne brejk s českým útočníkom Radimom Vrbatom.

sumáre:

NEW JERSEY - OTTAWA 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 33. Henrique (Židlický, Greene), 46. Cammalleri (Jágr) – 31. Lazar (Hoffman, Borowiecki). Brankári: Schneider - Lehner, strely na bránku: 19:20, 11.461 divákov.

NY ISLANDERS - FLORIDA 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Góly: 2. Lee (Bailey, Tavares), 33. Lee (Hamonic, Leddy) – 5. Hayes (Bjugstad, Jokinen), 31. Gudbranson (Fleischmann, Pirri), 43. Hayes (Bjugstad, Ekblad), 60. Pirri (Huberdeau). Brankári: HALÁK - Montoya, strely na bránku: 34:30, 14.704 divákov.

WASHINGTON – LOS ANGELES 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 18. Brouwer (Kuznecov, Alzner), 37. Brouwer (Green, Bäckström), 46. Bäckström (Johansson, Ovečkin), 47. Fehr (Ward). Brankári: Holtby - Quick, strely na bránku: 27:27, 18.506 divákov.

COLUMBUS – ARIZONA 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Góly: 21. Wisniewski (Johnson, Hartnell) – 8. Lessio (Crombeen, Shinnimin), 23. Ekman-Larsson (Yandle, Vermette), 26. Doan (Korpikoski, Yandle), 58. Rieder (Vermette). Brankári: Forsberg - Smith, strely na bránku: 31:29, 14.108 divákov.

MONTREAL - BUFFALO 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)

Góly: 9. Prust (Desharnais), 45. Desharnais (Weise, Pacioretty) – 6. Stafford (Hodgson, Myers), 15. Moulson (Zadorov, Mitchell), 20. Gionta. Brankári: Price - Enroth, strely na bránku: 34:18, 21.286 divákov.

ST. LOUIS - TAMPA BAY 2:1 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Góly: 57. Tarasenko (Šťastný), 62. Schwartz (Butler, Elliott) – 6. Paquette (Killorn, Drouin). Brankári: Elliott - Bishop, strely na bránku: 18:31, 17.223 divákov.

NASHVILLE - TORONTO 4:3 (2:0, 0:1, 2:2)

Góly: 12. Jones, 16. Weber (Forsberg, Fisher), 47. Fisher (Wilson, Josi), 52. Wilson (Fisher, Neal) – 28. Winnik (Santorelli, Lupul), 43. Kadri (Booth, Franson), 43. Santorelli (Lupul, Rielly). Brankári: Hutton - Bernier (39. - 44. Reimer), strely na bránku: 32:28, 15.667 divákov.

MINNESOTA - CHICAGO 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Góly: 8. Koivu, 10. Zucker (Scandella, Koivu), 35. Granlund (Parise). Brankári: Dubnyk - Crawford, strely na bránku: 43:24, 19.104 divákov.

DALLAS - COLORADO 2:3 pp a sn (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 7. Eaves (Jamie Benn, Spezza), 40. Cole (Hemský) – 47. O'Reilly (Stuart, Holden), 60. Barrie (Landeskog, O'Reilly), rozh. náj. Talbot. Brankári: Lehtonen - Varlamov, strely na bránku: 32:24, 16.521 divákov.

ANAHEIM - CAROLINA 5:4 pp (0:0, 2:2, 2:2 - 1:0)

Góly: 21. Perry (Getzlaf), 35. Kesler (Lindholm, Palmeri), 50. Smith-Pelly (Silfverberg, Lovejoy), 56. Perry (Vatanen, Getzlaf), 61. Getzlaf (Perry, Beauchemin) – 30. Siomin (Rask, Liles), 32. McClement (Lindholm, SEKERA), 45. Malone z tr. str., 46. J. Staal (E. Staal). Brankári: Andersen - Chudobin, strely na bránku: 31:32, 16.274 divákov.

VANCOUVER - WINNIPEG 3:2 pp (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)

Góly: 14. Burrows (D. Sedin, H. Sedin), 53. Kenins (Horvat, Clendening), 61. Sbisa (Vrbata, Hamhuis) – 11. Wheeler (Chiarot, Little), 43. Little (Ladd). Brankári: Läck - Pavelec, strely na bránku: 33:28, 18.509 divákov.

 

Slováci v akcii:

Andrej Sekera (Carolina) 22:26 0 1 1 -1 2 0

Tomáš Kopecký (Florida) 13:15 0 0 0 0 1 0

Ľubomír Višňovský (Islanders) 20:50 0 0 0 -2 0 0

Marián Gáborík (Los Angeles) 17:49 0 0 0 -1 2 0

Richard Pánik (Toronto) 12:45 0 0 0 0 0 0

Marián Hossa (Chicago) 16:57 0 0 0 0 1 2

Jaroslav Halák (Islanders) 58:48 3/29 89,7

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/