Main Content

Nemec oficiálne hráčom NY City: Je to fantastická príležitosť!

pondelok, 2. február 2015 18:05 | Autor: TASR

Nemec oficiálne hráčom NY City: Je to fantastická príležitosť!
Nemec oficiálne hráčom NY City: Je to fantastická príležitosť! | zdroj: © TASR

New York 2. februára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Adam Nemec je od pondelka oficiálne hráčom tímu zámorskej MLS New York City FC, kam odišiel z nemeckého druholigového klubu 1. FC Union Berlín.

"Prestup do New York City FC je pre mňa fantastická príležitosť. Verím, že čo najskôr zapadnem a pomôžem klubu k dobrému štartu do historickej, inauguračnej sezóny. Viem, že byť súčasťou takého ambiciózneho klubu, ako je New York City FC, mi dá šancu ukázať čoho som schopný a udržať si miesto v slovenskej reprezentácii, s ktorou sa chceme kvalifikovať na EURO 2016," uviedol pre oficiálnu stránku klubu. Nemec ešte čaká na medzinárodný prestupový certifikát a víza.

Dvadsaťdeväťročný útočník prišiel do Berlína v roku 2012 z Ingolstadtu, v 64 súťažných stretnutiach nastrieľal za Union 14 gólov. V klube sa však postupne ocitol na vedľajšej koľaji a vedenie Unionu mu dalo najavo, že s ním už v budúcnosti nepočíta. Pôvodná zmluva mala Nemcovi vypršať v lete 2016, po vzájomnej dohode ju obe strany napokon predčasne rozviazali. Nemec má na konte 14 reprezentačných štartov a dva góly.

"Adam je iný typ útočníka, akých máme v kádri, takže nám dáva v ofenzíve nové možnosti. Je dôležité mať hráčov s viacerými silnými stránkami a atribútmi. Je to silný a výkonný športovec a nášmu tímu dodá skutočnú ofenzívnu silu. Sme nadšení, že sa Adam pridal k našej už tak silnej skupine útočníkov," povedal na jeho adresu športový riaditeľ klubu Claudio Reyna.

"Sme radi, že máme v tíme Európana s reprezentačnými skúsenosťami, ktorý okamžite posilní náš káder a dodá nám ďalšiu gólovú hrozbu," dodal hlavný tréner Jason Kreis.

V New Yorku City, ktorý začne účinkovanie v MLS ako 20. klub od sezóny 2015, bude od júla jeho spoluhráčom aj slávny anglický stredopoliar Frank Lampard. Newyorský klub pred premiérovou sezónou zbrojí, získal aj ghanského stredopoliara Kwadwa Pokua.