Main Content

Súd odročil pojednávanie vo veci odloženia zápasov La Ligy

piatok, 25. marec 2011 19:00 | Autor: TASR

Madridský súd odročil pojednávanie vo veci sťažnosti šestice klubov najvyššej španielskej futbalovej súťaže proti plánovanému odloženiu ligových zápasov, ktoré sa mali uskutočniť 2. a 3. apríla.

Predstavitelia súdu totiž chcú najprv vypočuť jednotlivé strany tohto sporu - najvyšších členov organizácie Liga de Fútbol Profesional (LFP), ktorá dohliada na najvyššiu domácu súťaž Primera División a tiež druhú ligu Segunda División, a činovníkov šestice tímov FC Sevilla, Villarreal, Athletic Bilbao, Espanyol Barcelona, Real Zaragoza a Real Sociedad San Sebastian. Proces by mal pokračovať na budúci utorok, uvádza sa v piatkovom oficiálnom stanovisku súdu.

Vedenie LFP sa rozhodlo odložiť stretnutia najbližšieho 30. kola, pretože chce dosiahnuť zrušenie nariadenia socialistickej vlády, aby počas každého kola bolo niektoré stretnutie odvysielané na obrazovkách voľne dostupnej televízie. LFP okrem toho požaduje garancie o výške príjmov z činnosti stávkových kancelárií. Kluby známe pod menom G-6 však nesúhlasili s týmto postupom a odmietavé stanovisko v stredu vyjadrili dokonca podnetom na súd v Madride. Svoj postup vysvetlili presvedčením, že štrajk by bol "neprimeraný a nevhodný, obrátil by sa proti záujmom klubov, súťaže, divákov a najmä - proti zákonu."

© WEBNOVINY