Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.1.)

štvrtok, 29. január 2015 17:03 | Autor: Martin Gregor

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.1.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.1.) | zdroj: © TASR

Zimné prestupové obdobie je v plnom prúde a prestupových špekulácií je vo svete stále dostatok. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Casillas a MLS?
Iker Casillas možno ukončí svoju kariéru po vzore iných veteránov v americkej MLS. ,,Nebol by som schopný odísť z Madridu a podpísať zmluvu s tímom, ktorý by hral proti nemu. Ak by som hľadal dobrodružstvo, mohla by to byť rastúca liga, akou je MLS,” povedal v rozhovore pre Wall Street Journal. Dopĺňame, že Casillas má zmluvu s Bielym Baletom do konca sezóny 2016/2017. Dvojku mu robí Navas, ktorý zatiaľ veľa šancí nedostal. Čoraz viac sa však špekuluje, že Real Madrid kúpi z Manchestru United skvelého Davida de Geu.

Manchester United usiluje o Hummelsa
Podľa nemeckých médii má Manchester United naďalej veľký záujem o služby kapitána Borussie Dortmund Matsa Hummelsa a vedenie Červených Diablov je za jeho služby ochotné zaplatiť až 50 miliónov eur. Informáciu priniesol portál sport.sk.

Návrat Demba Ba?
Senegalský útočník Demba Ba, ktorý v lete prestúpil z Chelsea do Besiktasu, kde je najlepším strelcom tímu, sa možno po polsezóne opäť vráti do anglickej Premier League. Veľký záujem o služby afrického kanoniera, ktorý v Premier League nastrieľal 43 gólov, majú West Ham, Aston Villa a West Bromwich Albion.

PSG zacielilo na Griezmanna a Lacazettu
Podľa plátku L'Equipe chce parížšky veľkoklub PSG angažovať ešte túto zimu dvoch francúzskych útočníkov Antoina Griezmanna z Atlética Madrid a Alexandra Lacazettu z Lyonu. Griezmannová cena sa odhaduje podľa transfermarktu na 35 miliónov eur, Lacazettová na 17 miliónov eur.

Valencia si poistila Alcácera
Netopieri, ktorí bojujú o miestenky do Ligy majstrov, si upevnili služby mladej hviezdy tímu Paca Alcácera, s ktorým podpísali vylepšený kontrakt s platnosťou až do leta 2020 a výkupnou klauzulou o výške 80 miliónov eur. Čoskoro by mal s Valenciou podpísať nový kontrakt aj José Luis Gaya.

Crouch a Whelan predĺžil so Stoke
Obrovitý 201 centimetrov vysoký Peter Crouch podľa informácii sportinglife.com predĺžil zmluvu so Stoke City o ďalšie dve sezóny. Kladivári zároveň predĺžili zmluvu o dva roky aj s írskym záložníkom Glennom Whelanom.

Illarramendi odmietol prestup do Athletic Bilbao
Asier Illarramendi, ktorý v Reale Madrid len vysedáva na lavičke náhradníkov, odmietol podľa informácii football-espana.net prestup do Athletic Bilbao, ktoré za jeho služby núkalo približne 20 miliónov eur. Illarramendi je presvedčený, že chce zostať v tíme Bieleho baletu a verí, že si čoskoro vybojuje viac herných príležitostí od Carla Ancelottiho.

Lassana Diarra a Inter?
Vedenie Interu Milano je podľa informácii getfootballnewsfrance.com dohodnuté s francúzskym záložníkom Lassana Diarrom na podmienkách zmluvy. Prestup však komplikuje Lokomotiv Moskva, ktorý sa nevie s Nerazurri dohodnúť na výške odstupného.

Destro možno do Milána
23-ročný útočník Mattia Destro zrejme zmení dres v rámci talianskej Serie A. O jeho angažovanie má záujem AC Miláno, ktoré sa podľa football-italia.net už dohodlo s AS Rím na podmienkách transferu. Destro by mal odísť do tímu Rossonnerri na hosťovanie s opciou na trvalý prestup.