Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.1.)

streda, 21. január 2015 10:33 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Na Santiagu Bernabeu pôsobia traja stopéri svetovej extratriedy a špekuluje sa tak o odchode jedného z nich. Francúz Raphaël Varane nedávno uistil novinárov, že na sto percent v Madride ostáva. Uvažovať sa tak začalo o odchode Portugalčana Pepeho. (Express)

BARCELONA: Napriek zákazu nakupovať Katalánci nie sú na prestupovom trhu úplne pasívni. Najnovšie rokujú s Anderlechtom Brusel v snahe dohodnúť budúci príchod zatiaľ len 17-ročného záložníka Youriho Tielemansa. (ToDoMercatoWeb)

BARCELONA: Nemec Mats Hummels odkázal všetkým anglickým nápadníkom, že prestupovať nemieni. Manchester United sa tak musí zamerať na inú defenzívnu posilu. Pripravený je údajne ponúknuť 15 miliónov libier za Gerarda Piquého. (Express)

ATLÉTICO MADRID: Uruguajský krídelník Cristian Rodriguez je na najlepšej ceste opustiť Madrid a stať sa posilou talianskej Parmy. Tá je na zimnom trhu veľmi aktívna a tohto futbalistu získala do konca sezóny na hosťovanie. (Football-España)

ATLÉTICO MADRID: 28-ročný obranca Guilherme Siqueira dohrá sezónu 2014/15 v Atléticu. Vedenie síce potvrdilo záujem AC Milána. To však zaslalo ponuku z kategórie „bežných“ a Španieli sa rozhodli neakceptovať ju. (Calciomercato)

VALENCIA: Pravý obranca Antonio Barragán vypadol zo zostavy Netopierov na 3 týždne. Dôvodom jeho absencie budú problémy so stehenným svalom.  (insidespanishfootball)

VILLARREAL: Súpiska sa má čoskoro rozšíriť o meno Franca Acostu. 18-ročný útočník by mal čoskoro pricestovať na zdravotnú prehliadku. Bývalý futbalista uruguajského CA Fénix dal La Lige prednosť pred portugalskou Bragou. (Goal)

REAL SOCIEDAD & SEVILLA: Pomerne veľa sa píše o odchode Roberta Soldada z Tottenhamu, na čo reagujú sevillskí Los Rojiblancos a La Real zo San Sebastiánu. (Mirror)

GRANADA: Posledný tím Primera División je počas januára mimoriadne aktívny a hlási ďalšiu posilu. Do tímu priviedol 23-ročného obrancu Emanuela Insuu z Bocy Juniors. Ide o mladšieho brata Emiliana Insuu z Atlética Madrid. (Goal)

DEPORTIVO: V nedeľu La Couñčania podľahli Barcelone a Portugalčan Ivan Cavaleiro si zo zápasu odniesol svalové zranenie. Dĺžku jeho absencie vyhodnotia a určia lekári. (abola)