Main Content

Messiho 22. hetrik v La Lige, Barcelona, Real aj Atletico víťazne

pondelok, 19. január 2015 10:05 | Autor: TASR

Messiho 22. hetrik v La Lige, Barcelona, Real aj Atletico víťazne
Messiho 22. hetrik v La Lige, Barcelona, Real aj Atletico víťazne | zdroj: © TASR

Madrid 19. januára (TASR) - Víkendové 19. kolo španielskej futbalovej Primera Division prinieslo víťazstvá trojice favorizovaných tímov.

Real Madrid zvíťazil v mestskom derby nad Getafe 3:0, Barcelona zničila aj vďaka hetriku Lionela Messiho La Coruňu 4:0, Atletico Madrid zdolalo poslednú Granadu 2:0. Na čele tabuľky tróni Real s jednobodovým náskokom pred Barcelonou, ale "biely balet" odohral o zápas menej.

Svoj prvý ligový hetrik zaznamenal Messi 10. marca 2007 proti Realu Madrid. V nedeľu v La Coruni sa argentínskemu útočníkovi podarilo streliť tri a viac gólov už 22-krát v najvyššej španielskej súťaži. "Nielen dnes, ale vôbec počas celej sezóny Lionel ukazuje, že je rozdielovým hráčom. Hrá na fenomenálnej úrovni a nikdy nepoľavuje. Dnes nám vystrieľal ďalšie dôležité víťazstvo, po ktorom sme nedovolili Realu Madrid pokojnejšie dýchať," tešil sa tréner "Barcy" Luis Enrique.

Mužstvo okolo najlepšieho hráča sveta za rok 2014 Cristiana Ronalda si spravilo chuť po vyradení v osemfinále Kráľovského pohára. V prvom polčase sa však Real trápil a nedokázal nájsť recept na prekonanie gólmana Getafe. Udrel až po hodine hry. Prihrávku od Karima Benzemu zužitkoval v 63. minúte Ronaldo, o štyri minúty neskôr pridal druhý gól Gareth Bale, ktorému pripravil šancu James Rodriguez. Tretí gól mal na svedomí opäť Ronaldo, ktorý sa presadil hlavou. Pre portugalského kanoniera to bol už 28. presný zásah v prebiehajúcej sezóne. Ronaldo má na konte o desať gólov viac ako jeho veľký sok Messi.

"Vychutnával som si pohľad na hru môjho mužstva. V prvom polčase sme mohli hrať trocha rýchlejšie, kolmo na bránu súpera. Po zmene strán sme zvýšili intenzitu a hráči Getafe nestíhali. Odohrali sme veľmi slušný zápas, mali sme hru pod kontrolou a hráči podali kolektívny výkon. Chceli sme dať zabudnúť na vypadnutie z pohára, čo sa nám podarilo. Čaká nás však séria ďalších náročných zápasov, o niekoľko týždňov pribudnú súboje Ligy majstrov. Musíme byť dobre pripravení," vyhlásil kormidelník Realu Carlo Ancelotti.