Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (10.1.)

sobota, 10. január 2015 10:37 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (10.1.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (10.1.) | zdroj: © TASR

Zimné prestupové obdobie je v plnom prúde a prestupových špekulácií je vo svete stále dostatok. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Halenár a Žofčák končia v Slovane

Opory belasých Juraj Halenár a Igor Žofčák nebudú pokračovať v kádri nášho majstra v jarnej časti Fortuna ligy. Vedenie ligy s nimi už neráta, pričom obaja futbalisti vraj majú namierené do maďarského FC Videoton, ktorý je v súčasnosti lídrom maďarskej najvyššej ligy a má nakročené do letného predkola Ligy majstrov.

Dvojica hráčov aj do Slovana

Okrem dvoch odchodov belasí zaznamenali aj dva príchody. Prvým je slovenský mladík Filip Oršula, ktorý v minulosti okrem iného vyskúšal aj holandskú ligu v drese Twente Enschede, druhým je srbský legionár Slobodan Simovič, ktorý mal pôvodne namierené do Lechu Poznaň, ale nakoniec pred tretím tímom poľskej Ekstraklasy uprednostnil nášho šampióna.

Špalek zrejme do Žiliny

Mládežnícky reprezentant Slovenska Nikolas Špalek, ktorý zažiaril na MS „17“  má namierené k lídrovi Fortuna ligy, MŠK Žilina. Šošoni v týchto dňoch rokujú o prestupe tohto talentovaného mladíka, ktorý by zrejme v prvom tíme Spartaka Trnava nedostal dostatok príležitostí. Všetko by vraj malo byť uzavreté v najbližších dňoch.

38M za Higuaína?

Daily Express tvrdí, že Liverpool FC je pripravený zaplatiť 38 miliónov eur za argentínskeho útočníka Gonzala Higuaína, ktorý momentálne oblieka dres SSC Neapol. The Reds potrebujú posilu do útoku, pretože nákup Maria Balotelliho sa ukázal byť trop. (Daily Express)

Schurrle chce bojovať

Jeden z najlepších futbalistov MS 2014 André Schurrle chce bojovať o miesto v zostave Chelsea a nechce odísť. V prebiehajúcej sezóne Nemec nedostáva príliš veľa šancí a ani sa mu herne nedarí, ale keď už sa na ihrisku objaví, dokáže skórovať aj počas niekoľkých minút. Otázne je, či mu bude José Mourinho ochotný dať ďalšie šance na to, aby predviedol, čo v ňom je.

Giovinco možno do Anglicka

Portál zaoberajúci sa prestupmi, Fichajes.net, tvrdí, že taliansky reprezentant Sebastian Giovinco má namierené z kádra talianskeho šampióna Juventusu Turín do londýnskeho Tottenhamu Hotspur. Suma za tohto 27- ročného futbalistu ešte zverejnená nebola. (Fichajes.net)

Sterling nie je blízko k predĺženiu

Jeden z najväčších talentov anglického futbalu Raheem Sterling vraj vôbec nie je blízko k predĺženiu kontraktu s Liverpoolom FC, i keď sa v posledných dňoch písalo o tom, že reprezentant Albionu by mal svoju budúcnosť spojiť s klubom z Anfield Road. (talkSPORT)