Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (7.1.)

streda, 7. január 2015 11:52 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (7.1.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (7.1.) | zdroj: © TASR

Zimné prestupové obdobie je v plnom prúde a prestupových špekulácií je vo svete stále dostatok. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Laporta chce Guardiolu

Ak populárny Joan Laporta vyhrá v FC Barcelona prezidentské voľby v roku 2016, chce, aby sa na trénerskú pozíciu vrátil Pep Guardiola, tvorca najlepšieho tímu v histórii futbalu – barcelonskú „dream teamu.“ Háčik je v tom, že Guardiola viackrát vyhlásil, že do Katalánska sa ako kouč už nevráti a momentálne trénuje Bayern Mníchov, jediný tím spomedzi TOP 5 európskych líg, ktorý v tomto ligovom ročníku ešte neprehral. (goal.com)

Moses Simon do KAA Gent

Po bosniackom stredopoliarovi Harisovi Hajradinovičovi odchádza do belgického Gentu aj druhá opora  Trenčína z jesennej časti Fortuna Ligy, výborný technik Moses Simon. Nášmu vicemajstrovi tak odišli dvaja najproduktívnejší hráči za uplynulý polrok, Hajradinovič, ktorý dal sedem gólov a na štyri prihral a práve Simon, ktorý 6 gólov pripravil a rovnaký počet aj vsietil.

Abdikuje Luis Enrique?

Na zajtra na 12:00 je zvolaná výnimočná tlačová konferencia Luisa Enriqueho. Hlavný tréner Barcelony čelí v posledných dňoch obrovskej kritike a v kuloároch sa začína pošepkávať, že zajtra ho buď klubový boss José Maria Bartomeu vyhodí, alebo bývalý kouč AS Rím či Celty Vigo odstúpi sám. Lavínu nevôle spustilo posadenie Messiho s Neymarom na lavičku a následná prehra 0:1 v dôležitom zápase s Realom Sociedad.

Real získa Odegaarda

Nórske médium VG tvrdí, že obrovský talent nórskeho futbalu Martin Odegaard je pripravený odmietnuť Barcelonu, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Bayern Mníchov a aj Manchester City, aby prestúpil do Realu Madrid, ktorý mu vraj núka kráľovské podmienky. (VG)

Shaqiri za 10M?

Daily Star informuje, že Liverpool sa pokúsi za desať miliónov libier získať v zimnom prestupovom období švajčiarskeho reprezentanta Xherdana Shaqiriho, ktorého situácia v Bayerne Mníchov stále nevyzerá príliš ružovo. (Daily Star)

PSG chce Messiho tiež

Po Chelsea a Manchestri  City je francúzske PSG ďalším mužstvom, ktoré by chcelo získať Lionela Messiho z Barcelona. Javier Pastore, Leov krajan a hráč Paríža Saint- Germain sa vyjadril, že ak budú chcieť kluboví šéfovia LM10 získať, nebude im to robiť absolútne žiadny problém. (goal.com)

Chelsea núka 250 miliónov

RAC1 otvorene informuje, že zástupcovia Chelsea kontaktovali Jorgeho Messiho, Lionelovho otca a agenta s ponukou na 250 miliónov eur pre FC Barcelona. Argentínčana chce na Stamford Bridge dotiahnuť hlavne majiteľ The Blues Roman Abramovič. (RAC1)

Roura športový riaditeľ

Obdobie zmien v Barcelone pokračuje, po konci športového riaditeľa Andoniho Zubizarretu a jeho pravej ruky Carlesa Puyola by sa na túto pozíciu mal dostať Jordi Roura, ktorý bol svojho času aj dočasným trénerom A tímu. Roura však vraj nie je dostatočná osobnosť, aby na tomto poste vydržala dlhšie ako do konca sezóny. (AS)

Čo chystá MŠK Žilina v zime?

Šošoni sú po jesennej časti na čele slovenskej najvyššej súťaže. Konkurencia však v zime nezaháľa, a preto sa musia mať žlto- zelení na pozore. Ako bude vyzerať pohyb v ich kádri v zimnom prestupovom období?  Viac sa dozviete TU.

Madridské derby

Dnes je v rámci osemfinále Copa del Rey na programe populárne Madridské derby medzi Atléticom Madrid a Realom Madrid. Tento zápas má výkop o 21:00 na štadióne Vicenteho Calderóna. Real chce nechať zabudnúť na víkendovú porážku z Valencie, v domácom drese by mohol re- debut zažiť obľúbenec domácich fanúšikov Fernando Torres. Máme sa na čo tešiť!