Main Content

Ako by dopadol Lionel Messi v Premier League?

štvrtok, 8. január 2015 18:25 | Autor: Jakub Vaverka

Ako by dopadol Lionel Messi v Premier League?
Ako by dopadol Lionel Messi v Premier League? | zdroj: © TASR

Máme tu január, čas prestupov a predovšetkým špekulácií. Viaceré z nich sa týkajú aj podľa niektorých najlepšieho futbalistu na svete, Lionela Messiho. Ak by skutočne odišiel do Anglicka, ako by to vyzeralo?

Všetko spustili sociálne svete, už skoro ako zvyčajne. Lionel Messi pred pár dňami začal sledovať na populárnych Instagrame a Twitteri londýnsku Chelsea a na prvej menovanej sociálnej sieti aj futbalistov The Blues Thibauta Courtoisa a Filipeho Luisa. Jeho priateľka Antonella ho nasledovala a taktiež sa stala „fanynkou“ Chelsea. Samozrejme, keby sme mali podľa sociálnych sietí riešiť prestupové špekulácie, tak by sme sa nedopísali, ale ako sa hovorí, bez vetra sa ani lístok nepohne.

Po prehre Barcelony v San Sebastiáne s Realom Sociedad 0:1 sa veľká vlna kritika zniesla na trénera Luisa Enriqueho. Nie tak dlho na to sa objavili správy, že Lionel Messi je nespokojný s aktuálnym koučom, má s ním viaceré nezhody, nepáčia sa mu jeho taktické ťahy a nemá vybudovanú ani dobrú autoritu. Keď je proti vám váš najlepší zverenec, ťažko môžete niečo namietať. Messi je v FCB dosť dlho na to, aby sa ozval, keď sa mu niečo nepozdáva, samozrejme v rámci normy a dostatočného rešpektu.

Vlnu špekulácií momentálne víria predovšetkým katalánske médiá, či už ide o Mundo Deportivo, Sport alebo RAC1, väčšina sa zhoduje, že Roman Abramovič, majiteľ Chelsea, má veľký záujem na získaní Messiho a problém by mu nerobilo vyplatiť ani 250 miliónov eur, ako znie výkupná klauzula argentínskeho kúzelníka. Už dlhšie sa totiž hovorí, že kurz rubľu padá a modrý boss chce niekam investovať. Problémom by ale následne bolo finančné fair-play, no ak by The Blues skutočne Messiho chceli, našli by si cestu, ako sa s tým vyrovnať.

Zamyslime sa však nad tým, ako by vyzeralo pôsobenie Messiho v Premier League. Či už by prestúpil do Manchestru City alebo do Chelsea, narazil by na skvelých koučov Manuela Pellegriniho respektíve Josého Mourinha, trénerov, čo majú bohaté skúsenosti a vedia, ako byť úspešní.  Leo, umovo veľký, fyzicky malý by podľa nás do Anglicka zapadol, veď na ostrovoch hrajú dlho hráči ako Cazorla, Silva, Navas, či dokonca Hazard, ktorí taktiež nie sú extra silovo zdatní, ale všetko vynahradzujú svojou rýchlosťou a skvelým driblingom. Rýchlosť a skvelý dribling, nie sú to predsa znaky Lionela Messiho?

Je teda veľká šanca, že by si Messi dokázal Anglicko podmaniť, pomohlo by mu to aj v tom ohľade, že by dal neprajníkom konečne odpovedať na to, ako by jeho výkony vyzerali mimo Barcelony. Pomohlo by to aj Premier League, ktorá by získala jednu z hlavných futbalových tvárí, pomohlo by to aj Barcelone samotnej, ktorá by za 250 miliónov eur mohla splatiť väčšinu svojich dlhov a použiť peniaze na výstavbu nového štadióna. V neposlednom rade by to pomohlo aj Chelsea, kde by Messi vytvoril smrtiaci útok s Costom podporovaný Hazardom a Fabregasom. Nuž, nechajme sa prekvapiť, ale ako spomíname vyššie, bez vetra sa ani lístok nepohne...