Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (6.1.)

utorok, 6. január 2015 10:37 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (6.1.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (6.1.) | zdroj: © TASR

Zimné prestupové obdobie je v plnom prúde a prestupových špekulácií je vo svete stále dostatok. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Blíži sa Messiho odchod?

Barcelona včera prepustila Andoniho Zubizarretu, ktorý bol zodpovedný za pohyb FCB na trhu. Tento krok by vraj mohol viesť k odchodu Lionela Messiho, ktorý má nezhody s trénerom Luisom Enriquem, pretože mu vraj nedôveruje.  O argentínsku hviezdu sa majú zaujímať predovšetkým Manchester City a Chelsea FC, ale či je odchod LM10 z Barcelony naozaj reálny je momentálne nejasné.

Fořt a Josimov končia

V bratislavskom Slovane s úvodom zimnej prípravy skončili legionári Pavel Fořt a Igor Josimov. Český útočník a srbský obranca nedokázali potvrdiť svoje kvality zo zahraničia, čo viedlo k rozviazaniu spolupráce. Belasí už podľa všetkého nebudú počítať ani s Bagayokom, ktorému skončila zmluva, nejasné je aj pokračovanie Marka Milinkoviča, ktorý je taktiež bez kontraktu.

Lobotka asi nepríde

Aktuálne informácie hovoria o tom, že Stanislav Lobotka zrejme MŠK Žilina neposilní. V posledných dňoch sa špekulovalo, že by trenčiansky stredopoliar mohol odísť pod Dubeň za 150 000 eur a Dávida Gubu, avšak aktuálne to vyzerá tak, že bývalý hráč Ajaxu Amsterdam ostane pod hradom Matúša Čáka aj jar.

Čech v Boaviste

Bývalý slovenský reprezentant Marek Čech, ktorý od leta 2014 nemal angažmán sa vracia do Porta. Nebude však obliekať dres slávnejšieho FC, ale v jednom z najzápadnejších miest Európy bude hrávať za menej slávnejšiu Boavistu.

Bony chce odísť

Wilfried Bony podľa Daily Telegraph povedal vedeniu Swansea City, že chce odísť do klubu, ktorý si zahrá v budúcej sezóne v Lige majstrov. Labute zažívajú pomerne dobrý ročník, no na Champions League to v ich prípade podľa všetkého stačiť nebude, preto je prestup útočníka z Pobrežia Slonoviny stále reálnejší. (Daily Telegraph)

Porto nepustí Martinsa

Anglický Southampton chce získať holandského stopéra Bruna Martinsa Indiho, tvrdí Daily Mail. Talentovaný mladík však dal pred The Saints v lete prednosť portugalskému Porto a v drese Drakov sa mu darí dostatočne na to, aby niekam odchádzal. (Daily Mail)

Chelsea chce Richardsa

The Guardian informuje, že londýnska Chelsea sa pokúsi získať anglického obrancu Micaha Richardsa, ktorý je momentálne hráčom talianskej Fiorentiny, ale v minulosti žiaril v anglickej Premier League v drese Manchestru City. (The Guardian)

Juventus blízko Matu

Španielsky záložník Juan Mata by mohol za 25 miliónov eur posilniť Juventus Turín, tvrdí Fútbol_Mercado. Jedna z opôr Red Devils prestúpila na Old Trafford presne pred rokom z Chelsea, pričom teraz sa v súvislosti s odchovancom Realu Madrid spomína ďalší transfer. (Fútbol_Mercado)

Manchester United predá Chicharita

Daily Telegraph tvrdí, že Manchester United v letnom prestupovom období predá Javiera Hernandéza, ktorý je momentálne na ročnom hosťovaní v Reale Madrid. Či Mexičan ostane v Španielsku aj v budúcej sezóne, to je momentálne otázne. (Daily Telegraph)