Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.1.)

piatok, 2. január 2015 11:45 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.1.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.1.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie je definitívne minulosťou, no prestupových špekulácií je vo svete stále dostatok. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Gerrard opúšťa Liverpool

Kontrakt Stevena Gerrarda v Liverpoole vyprší na konci júna a legenda s číslom osem potvrdila, že novú zmluvu s mužstvom, ktoré vedie Brendan Rodgers neuzavrie. Kapitán The Reds, ktorý debutoval v červenom drese v roku 1998 je momentálne spájaný predovšetkým s prestupom do americkej Major League Soccer, v súvislosti s Gerrardom sa spomína celok Los Angeles Galaxy, avšak nič oficiálne potvrdené nebolo.

Ciele Manchestru United

Daily Star tvrdí, že aktuálnymi prestupovými cieľmi sú Paul Pogba z Juventusu Turín, Gareth Bale z Realu Madrid a taktiež Cristiano Ronaldo z Realu Madrid. Skutočne si nevieme predstaviť, ako by Red Devils boli schopní týchto troch futbalistov zaplatiť. (Daily Star)

Shaqiri na odchode?

Je otázne, či švajčiarsky reprezentant Xherdan Shaqiri ostane v Bayerne Mníchov aj po skončení aktuálneho prestupového obdobia. Záujemcov o služby tohto bývalého hráča FC Bazilej je naozaj niekoľko, pričom sa spomínajú hlavne Liverpool a Juventus Turín. (Metro)

O Falcaovi v apríli

Budúcnosť Radamela Falcaa v Manchestri United je stále otázna. Vedenie klubu spolu s trénerom Louisom Van Gaalom dalo Kolumbijcovi niekoľko mesačné ultimátum, aby dokázal, že je na tom fyzicky dobre a má na to, aby obliekal dres Red Devils. Definitíva o bývalom kanonierovi FC Porto či Atlética Madrid by mala padnúť v apríli. (Daily Mail)

Real chce Bonyho

Real Madrid je vraj ďalším mužstvom, ktorý sa zaujíma o Wilfrieda Bonyho. Reprezentant Pobrežia Slonoviny, ktorý aktuálne oblieka dres Swansea City, no v minulosti obliekal aj dres Sparty Praha by mohol byť záujemcom k dispozícii za 37 miliónov eur. Táto suma by zrejme Bielemu Baletu problém nerobila. (Daily Mail)

Sneijder do Juventusu?

Holandský reprezentant Wesley Sneijder, ktorý je oporou Galatasarayu Istanbul vraj odmietne Manchester United a prestúpi v januárovom prestupovom období do kádra talianskeho šampióna Juventusu Turín. (talkSPORT)

Lampard ostáva

Frank Lampard ostáva v Manchestri City do konca sezóny a k New Yorku City FC sa tak pripojí až po konci prebiehajúceho ročníka, i keď je možné, že si ho Citizens budú chcieť udržať aj potom. Faktom totiž je, že legenda Chelsea je jedným z ťahúňom anglického majstra v boji o majstrovský titul. Aký to paradox. (Guardian)