Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (24.12.)

streda, 24. december 2014 09:21 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (24.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (24.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CAROLINA: V zámorí sa naďalej špekuluje o výmene slovenského obrancu Andreja Sekeru. Podľa tamojších médií majú bojnického rodáka v hľadáčiku predstavitelia Los Angeles Kings.

TAMPA BAY: Gólman Ben Bishop z Tampy Bay Lightning má zdravotné problémy v dolnej časti tela a podľa prvotných odhadov lekárov by sa do zostavy „bleskov“ mal vrátiť po Vianociach.

ST. LOUIS: Dolná časť tela trápila aj brankára Saint Louis Blues Briana Elliotta, ktorý by sa mal čoskoro vrátiť k svojmu tímu. Termín jeho návratu nie je presný, no v najbližších dňoch by mal vykorčuľovať na ľad v plnom nasadení.

PITTSBURGH: V Pittsburghu Penguins izolovali hráčsky trojlístok Thomas Greiss – Brandon Sutter – Steve Downie s podozrením na v NHL čoraz rozšírenejšie ochorenie „mumps“ resp. zápal príušných žliaz.

FLORIDA: Florida Panthers posadila v súboji proti Pittsburghu Penguins útočníka Tomáša Fleischmanna na tribúnu ako zdravého náhradníka. Dôvodom sú jeho nepresvedčivé výkony.

KHL

ALL-STAR GAME: Úvodné formácie Zápasu hviezd KHL v sezóne 2014/2015:
Západ: A. Jerjomenko – N. Bailen, R. Gunderson – A. Radulov, I. Kovalčuk, S. Moses
Východ: K. Barulin – K. Kolcov, Ch. Lee – S. Mozjakin, D. Zaripov, S. Kosticyn

SLOVAN: Pondelkový súboj Slovana Bratislava s Ladou Togliatti nedohral obranca Ivan Baranka, ktorý si zlomil ruku a kvôli zraneniu bude nútene pauzovať šesť až osem týždňov.

DYNAMO: Novou posilou moskovského Dynama sa stal útočník Maxim Majorov, ktorý do metropoly Ruska prichádza z Atlantu Mytišči.

CSKA: Posilu získal aj jeden z najväčších konkurentov Dynama, CSKA Moskva, ktorá si upísala juniorského reprezentačného brankára Ilju Sorokina.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

TRENČÍN: Dukla Trenčín v ďalšom priebehu aktuálnej sezóny nemôže rátať s obrancom Lukášom Kozákom. 23-ročný bek sa sťahuje spod hradu Matúša Čáka do metropoly Slovenska, kde bude obliekať dres jediného slovenského účastníka KHL z Bratislavy.