Main Content

NHL: Los Angeles podľahlo Calgary 3:4 pp, Gáborík 1+0 (2)

utorok, 23. december 2014 08:05 | Autor: TASR

New York 23. decembra (TASR) - Hokejisti Los Angeles nenadviazali na predchádzajúce dve víťazstvá a v noci na utorok podľahli v zámorskej NHL Calgary 3:4 pp.

LA malo duel dobre rozbehnutý, v 25. minúte viedlo už 3:0, pričom autorom druhého presného zásahu bol slovenský útočník Marián Gáborík. Flames však svojím hetrikom vrátil do hry Johnny Gaudreau a zariadil predĺženie. V ňom po 4 minútach a 7 sekundách rozhodol Mark Giordano a zároveň tak ukončil osemzápasovú sériu prehier Calgary.

Gáborík počas 20:24-minútového pobytu na ľade zaznamenal aj dve mínusky a štyri strelecké pokusy.

V ďalšom stretnutí Florida zvíťazila nad Pittsburghom 4:3 pp a sn. Triumf panterov spečatil v nájazdoch útočník Aleksander Barkov, ktorý ako jediný premenil svoj pokus v siedmej sérii. V drese domácich odohral slovenský útočník Tomáš Kopecký 11:07 minút a mal dva neúspešné strelecké pokusy. "Tučniaci" aj napriek prehre stále vedú Východnú konferenciu so 49 bodmi.

výsledky:

Columbus - Nashville 1:5, Washington - Ottawa 2:1, Florida - Pittsburgh 4:3 pp a sn, Vancouver - Arizona 7:1, Anaheim - San Jose 3:2 pp, Los Angeles - Calgary 3:4 pp (za domácich GÁBORÍK 1+0)

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v celom texte a o ďalší výsledok.