Main Content

NHL: Hviezdami týždňa sa stali Kopitar, Voráček a Fleury

pondelok, 22. december 2014 19:05 | Autor: TASR

New York 22. decembra (TASR) - Hviezdami uplynulého týždňa sa v zámorskej hokejovej NHL stali center Los Angeles Kings Anže Kopitar, útočník Philadelphie Flyers Jakub Voráček a brankár Pittsburghu Penguins Marc-Andre Fleury.

Kopitar zaznamenal v troch zápasoch až deväť kanadských bodov, keď ku gólu pridal aj osem asistencií. Slovinskému strednému útočníkovi sa darilo najmä vo štvrtkovom súboji proti St. Louis, v ktorom skóroval a navyše si so štyrmi gólovými prihrávkami utvoril nové osobné maximum v profilige. V nasledujúcom stretnutí proti Arizone zaznamenal tri asistencie a po Slovákovi Michalovi Handzušovi sa stal prvým hráčom kalifornského klubu, ktorý v dvoch zápasoch po sebe mal na svojom konte tri a viac asistencií. Handzuš to dokázal v roku 2010.

Voráček si v uplynulom týždni poistil vedenie v kanadskom bodovaní súťaže, keď v štyroch stretnutiach pridal k trom gólom aj štyri asistencie. Aktuálne má na svojom konte v 33 dueloch 44 bodov za 14 presných zásahov a 30 gólových prihrávok.

Pittsburgh vyhral za uplynulých sedem dní všetky tri stretnutia. Stalo sa tak najmä zásluhou brankára Marca-Andreho Fleuryho. V troch zápasoch dosiahol priemer 0,99 inkasovaného gólu a 97,1-percentnú úspešnosť zásahov. Najviac mu vyšiel duel proti Coloradu, v ktorom zlikvidoval všetkých 29 striel súpera a zaznamenal šieste čisté konto v sezóne.