Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.12.)

pondelok, 1. december 2014 06:26 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.12.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Red Devils z Manchestru budú v lete riešiť zamotanú situáciu okolo mexického útočníka Javiera Hernándeza. Ten momentálne hosťuje v Reale Madrid, ale španielsky celok už naznačil, že ho v lete vráti. O Hernándeza majú záujem Arsenal, Liverpool alebo Tottenham. (Sunday Express)

REAL MADRID: Real Madrid má v pláne získať obrancu Davida Alabu z Bayernu Mníchov a z brazílskeho Cruzeira chce priviesť Lucasa Silvu. K tomu však bude potrebovať financie. Ich zdrojom má byť Isco, o ktorého predaji sa na San Bernabeu uvažuje.

ATLÉTICO MADRID: Úspešný argentínsky kouč Diego Simeone okomentoval svoju blízku budúcnosť. Argentínčan vyhlásil, že je príliš netrpezlivý na to, aby strávil dlhý čas v jednom klube. Simeone sa Atlética ujal v roku 2011 a s klubom dokázal vyhrať Európsku ligu a La Ligu.

FC BARCELONA a VALENCIA: Alex Song hosťuje z Barcelony vo West Hame United, no napriek tomu nechýbalo veľa a mohol pôsobiť vo Valencii. Tá mala o služby kamerunského stredopoliara záujem, nakoniec si však Song radšej vybral WHU. (football-espana.net)

DEPORTIVO: Fanúšik, ktorý utrpel ťažké zranenia počas nedeľňajšej bitky chuligánov španielskych klubov Atletico Madrid a Deportivo La Coruňa, v nemocnici zomrel. Informovala o tom agentúra dpa. Konflikt vypukol pred zápasom v blízkosti štadióna Vicente Calderóna, keď sa do seba pustili železnými tyčami, rozbitými fľašami a nožmi asi dve stovky výtržníkov.

REAL SOCIEDAD: Real Sociedad síce zvládol piatkový ligový zápas s Elche, prišiel však pri tom o Imanola Agirretxeho. Španielsky útočník musel odísť z ihriska už po ôsmich minútach kvôli svalovému zraneniu. (transfermarketweb.com)