Main Content

Futbal: Fanúšik Deportiva La Coruňa v nemocnicic zraneniam podľahol (2)

nedeľa, 30. november 2014 17:05 | Autor: TASR

Madrid 30. novembra (TASR) - Fanúšik, ktorý utrpel ťažké zranenia počas nedeľňajšej bitky chuligánov španielskych futbalových klubov Atletico Madrid a Deportivo La Coruňa, v nemocnici zomrel. Informovala o tom agentúra dpa.

"Dnes je jeden z najtragickejších dní španielskeho futbalu," reagoval tréner La Corune Victor Fernandes.

Konflikt vypukol v nedeľu pred zápasom v blízkosti štadióna Vicente Calderóna, keď sa do seba pustili železnými tyčami, rozbitými fľašami a nožmi asi dve stovky výtržníkov. Štyridsaťtriročného fanúšika La Coruňa so zraneniami hlavy vytiahli z rieky Manzanares a previezli do nemocnice. Ďalších jedenásť osôb, vrátane jednej policajtky utrpelo menšie zranenia.

"Fanúšikovia sa zrazu začali brutálne biť, mnoho ľudí spadlo do rieky. Bol to horor!" cituje El Pais slová očitej svedkyne. Mnohí z nich si bitku natáčali na mobilné telefóny. Jeden zo zamestnancov blízkeho hotela povedal, že stret fanúšikovských skupín musel byť vopred dohodnutý. Túto informáciu potvrdila aj polícia.

Obeť hodili do rieky, ktorej teplota bola desať stupňov a z vody ho vytiahli až potápači miestneho hasičského zboru.

Bitky fanúšikov končiace obeťami na životoch sú v Španielsku zriedkavé. Práve pred bránami štadióna Vicente Calderóna dobodali 8. decembra 1998 prívrženca Realu Sociedad San Sebastian.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalšie detaily.