Main Content

Strety medzi fanúšikmi Atlética a La Corune si vyžiadali jednu obeť

nedeľa, 30. november 2014 16:35 | Autor: Jakub Mihálik

Strety medzi fanúšikmi Atlética a La Corune si vyžiadali jednu obeť
Strety medzi fanúšikmi Atlética a La Corune si vyžiadali jednu obeť | zdroj: © TASR

Jeden mŕtvy a jedenásť zranených. Taká je smutná bilancia stretov fanúšikov Atlética Madrid a Deportivo La Coruňa pred vzájomným zápasom, ktorý sa odohral v nedeľu na poludnie.

Tri hodiny pred zápasom najvyššej španielskej súťaže medzi Atléticom Madrid a Deportivo La Coruňa, ktorý priniesol víťazstvo domáceho tímu v pomere 2:0, vzplanuli vášne medzi oboma fanúšikovskými tábormi. V rámci fyzických stretov oboch zoskupení prišiel v nedeľu pred poludním o život muž, ktorý utrpel zástavu srdca, po tom, čo sa po napadnutí autobusu s hosťujúcimi fanúšikmi ocitol v rieke, pretekajúcej Madridom. Štyridsaťtriročný muž bol okamžite prevezený do nemocnice, kde však zraneniam hlavy, podchladeniu a zástave srdca podľahol približne o 14:30, tridsať minút po skončení samotného duelu.

Podľa španielskych denníkov El Mundo a La Voz de Galícia, zrejme ide o člena fanúšikovskeho klubu La Corune, ktorý sa spolu s ďalšími fanúšikmi chystal na štadión Atlética Madrid z neďalekého parku, v ktorom autobus parkoval.

Boje medzi fanúšikmi začali podľa španielskych informácií približne o deviatej hodine rannej a trvali celú hodinu. Polícia sa vo veľkom počte snažila boje ukončiť, zatkla 14 osôb, ďalších 30 identifikovala a bude ich vyšetrovať. Napriek tomu nestihla zabrániť stretom približne 200 fanúšikov, ktorí sa zúčastnili bojov. Bilancia stretov si okrem jednej obete vyžiadala aj jedenásť zranených ľudí, ktorí museli vyhľadať lekársku starostlivosť.

„Som zhrozený tým, čo sme zažili. Nemáme reálne argumenty na komentovanie toho, čo sa stalo. Sme smutní, sú to situácie, ktoré nemajú spoločné nič s futbalom. Ľutujeme toho. Dúfame, že sa to už nebude opakovať. Je to spoločenský problém, nie futbalový“, komentoval situáciu po tom, čo sa o incidente dozvedel, Diego Simeone.