Main Content

Ideálna zostava 18. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 24. november 2014 09:25 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 18. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 18. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Osemnáste kolo opäť otvorilo brány ligových štadiónov po reprezentačnej prestávke, no zároveň sa na jeseň naposledy hralo v Trenčíne, Trnave, Podbrezovej a Dunajskej Strede. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Peter Boroš (Banská Bystrica) – Tohtoročná domáca neporaziteľnosť Dunajskej Stredy síce neskončila, ale DAC môže považovať bezgólovú remízu za prehru. Domáci spálili neuveriteľné množstvo čistých šanci, pričom viacero z nich vynikajúcimi zákrokmi zmaril Boroš, ktorý Dukle doslova vychytal bod.

Obrancovia

Oliver Práznovský (Ružomberok) – Posledné mužstvo tabuľky cestovalo k nováčikovi a dokázalo uspieť. Podbrezová bola síce lepšia, ale nedokázala využiť veľké množstvo štandardných situácií, ktoré sú pritom jej veľkou zbraňou. Obrana hostí na čele s Práznovským všetko „uskákala a ukopala“, čo bol základ k víťazstvu.

Peter Jánošík (Myjava) – Tento bývalý stopér Slovana podal v zápase proti niekdajšiemu zamestnávateľovi veľmi dobrý výkon. Jánošík neprehral snáď ani jeden osobný súboj, každú loptu dokázal odvrátiť a celkovo pôsobil veľmi istým dojmom. Pripomenul trochu časy, keď bol pokladaný za najväčší stopérsky talent u nás.

Bojan Letič (Žilina) – Ľavý obranca z Bosny a Hercegoviny si splnil nielen svoje defenzívne povinnosti, ale proti Zlatým Moravciam mal veľa príležitostí aj na podporu útoku, čo si sám zabezpečil. Bol to totiž práve Letičov center na Paura, ktorý znamenal prvý gól v zápase, z čoho sa domáci nedokázali spamätať.

Stredopoliari

Martin Mikovič (Trnava) – Už v prvej minúte ukázal svoju najsilnejšiu stránku, ktorou je napádanie súpera a odmenou mu bol šťastný gól, keď ho hosťujúci Kavka trafil pri odkope a lopta doputovala do brány. Následne chybil pri inkasovanom góle, keď ho poľahky pri čiare oklamal asistujúci Korijkov, ale v nadstavenom čase sa dostal do plusových čísiel, keď Jendriškovi prihral na gól.

Jakub Paur (Žilina) – V minulých kolách vypadol zo základnej zostavy, ale pred zápasom v Zlatých Moravciach sa v nej uvoľnilo miesto, ktoré zaplnil a svoju šancu využil. Bol to práve Paur, kto prekrásnym gólom naštartoval žilinský stroj a vo zvyšnom priebehu ho svojou aktivitou a agresivitou pomáhal udržiavať v prevádzke.

Viktor Pečovský (Žilina) – Nezničiteľný chlap, aj tak by sme ho mohli označiť. V utorok pomohol k víťazstvu nad Fínskom a v piatok už demoloval Zlaté Moravce. Občas sa zdalo, že domácu zálohu by dokázal prevýšiť aj sám bez pomoci spoluhráčov. Bol proste všade a odmenou za skvelý výkon mu boli dve gólové asistencie.

Stanislav Lobotka (Trenčín) – V dôležitom zápase proti Senici sa snáď vôbec nezastavil, neustále bol v pohybe. Dobre vypĺňal diery v defenzíve a nemal problém ani vyviesť loptu smerom dopredu. Tiež sa zapájal do kombinácií, vďaka čomu mal Trenčín nad Senicou miernu prevahu, ktorú zúročil do výsledku.

Jaroslav Mihalík (Žilina) – Po prvých dvadsiatich minútach by nikto nepovedal, že zápas pri Žitave skončí 1:6, veď zaujala iba jedna krídelná akcia Mihalíka. No po prvom góle sa všetko zlomilo. V druhom polčase domáci akoby neboli ani na ihrisku, čo využil Mihalík na dva góly, keď zužitkoval dve prihrávky Pečovského.

Útočníci

Matej Jelič (Žilina) – Na začiatku sezóny žiaril, následne sa odmlčal, až tréner Guľa položartom hovoril, že by sa mal prebrať a on sa na konci jesene aj prebral. Svojím prvým seniorským hetrikom zostrelil Zlaté Moravce a dotiahol sa aj na prvé miesto v ligovej tabuľke strelcov.

Jairo de Macedo da Silva (Trenčín) – Brazílsky útočník bol najvýraznejšou postavou šlágra kola. Ak mali domáci Trenčania nejakú nebezpečnú akciu, Jairo mal v nej určite prsty. Hral s veľkou chuťou a odmenou mu boli dve gólové asistencie a tiež aj gól, ktorým pečatil víťazstvo 3:1 nad Senicou.