Main Content

Kapitán Slovákov Mečíř je spokojný s doterajšou prípravou

pondelok, 28. február 2011 20:30 | Autor: TASR

Kapitán slovenskej reprezentácie tenistov Miloslav Mečíř si pochvaľuje doterajšiu prípravu tímu v Portugalsku pred tohtotýžňovým zápasom v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára.

Hrá sa 4. - 6. marca na antuke vonku na Estádio Nacional v areáli Clube de Ténis do Jamor v Cruz Quebrade pri Lisabone.

"Zatiaľ som spokojný. Dnes už nastúpili na tréning kompletne všetci. Včera dvakrát trénovali Lukáš Lacko s Martinom Kližanom. V pondelok sa po svojich nedeľňajších večerných príletoch pripojili na popoludňajší tréning Michal Mertiňák a Filip Polášek. Deblisti vyzerali byť dobre rozohratí na antuke, na ktorej minulý týždeň absolvovali turnaj v mexickom Acapulcu. Nemali s povrchom problém. Dnes sme to však mali s prípravou o čosi ťažšie v porovnaní so včerajškom, keď bolo veľmi fajn okolo dvadsať stupňov. Medzičasom sa trochu ochladilo a fúkal nepríjemný nárazový vietor. Nie je to však nič strašné, žiadny uragán. Hlavný dvorec je v takej dolinke, obklopený stavbami, akurát sa tam ten vietor točí," povedal Miloslav Mečíř pre agentúru SITA.

Zatiaľ dal len jeden rozhovor

Olympijský víťaz zo Soulu 1988 stihol po očku skontrolovať aj súperov: "Dnes som ich sledoval. Portugalčania vyzerajú byť v solídnej forme, aj ten ich tretí hráč. Mali pomerne dobrú istotu, hrali naplno, bol som prekvapený. Nikto nejavil nejaké známky zranenia." Slováci majú na utorok naplánované ďalšie dve tréningové jednotky: "Ešte zajtra sa to dá. Na stredu a štvrtok už to chcem také voľnejšie, aby chlapci nabrali silu a energiu." V dejisku ešte príliš necítiť, že sa schyľuje k daviscupovému duelu. "Zatiaľ som len ja dával jeden rozhovor," povedal bojnický rodák Mečíř a dodal:

"Čakáme, aké to bude počnúc stredajšou tlačovkou. Pôvodne sa mala začať o 13.00 h miestneho času, ale požiadali sme o posun, aby sme nemeškali s popoludňajším tréningom. Prídeme teda po Portugalčanoch na rad už okolo 12.15 h." O dejisku a kurte Mečíř uviedol: "Areál je nádherný, taký štátny všešportový. Je to celé dobre zorganizované, vychádzajú nám v ústrety, akurát sme po prílete chvíľu hľadali vypletací stroj. Hotel je výborný, kurt takisto. Nikdy tu nemrzne a zdá sa, že ten ´center´ nemuseli po zime robiť nanovo. Je pevný a rovný."

© WEBNOVINY