Main Content

Basketbal: "Anjelky" očakávajú proti Montpellieru ťažký zápas a výbornú kulisu

utorok, 18. november 2014 11:05 | Autor: TASR

Košice 18. novembra (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice odohrajú v stredu o 18.00 h tretí zápas v Eurolige proti Basket Lattes Montpellier. Nedávnym víťazstvom v Istanbule si "anjelky" napravili chuť po domácej prehre s Krakovom. Víťazstvo v Turecku sa už stihlo pozitívne podpísať aj pod predaj vstupeniek na stredajší zápas. Ten bude podľa slov trénera Maroša Kováčika i rozohrávačky Magdaleny Zietarovej veľmi náročný.

Hráčky Montpellieru majú, podobne ako Good Angels, bilanciu jedno víťazstvo a jedna prehra. Oba tímy dokázali vyhrať v Istanbule, Košičanky prehrali s Krakovom a Montpellier podľahol Jekaterinburgu. "Očakávam, že to bude veľmi ťažký zápas. Montpellier nedávno odohral dva veľmi dobré zápasy v Eurolige. My budeme bojovať od prvej minúty a dobre musíme hrať najmä v obrane," poznamenala Zietarová. Poľská legionárka mala na víťazstve v Istanbule významný podiel, keď sa úspešným blokom v záverečných sekundách zaslúžila o udržanie tesného náskoku. "Bol to šťastný blok a som rada, že pomohol k víťazstvu. Verím, že víťazstvo v Istanbule priláka divákov. Je skvelé, keď je v hľadisku veľa ľudí, ktorí sa radujú z každého nášho koša. Vtedy sa nám hrá omnoho ľahšie," priznala Zietarová.

Tréner Košičaniek Kováčik má zmapovaný tím Montpellieru a vie, čo môže od stredajšieho zápasu očakávať. "Aktuálne výkony Montpellieru vidím v dvoch rovinách. V domácej lige majú dve prehry, tú druhú dokonca výrazným rozdielom. V Eurolige však predvádzajú skvelé výkony. V Istanbule im zápas vyhrala kvalitná obrana, z ktorej boli domáce hráčky priam nešťastné. Je to tím, ktorý vie držať súpera pod tlakom. Osobne očakávam veľmi náročný zápas," poznamenal kouč.

Košická Steel aréna je v euroligových zápasoch domovským stánkom Good Angels a v stredajšom zápase môže byť domáce prostredie veľkou výhodou. "Som rád, že víťazstvo v Istanbule nám pomohlo aj z hľadiska návštevnosti. Môžem povedať, že deň pred zápasom zostáva voľných iba približne 250 lístkov na spodný divácky okruh v Steel aréne. Bolo by pre nás veľkým víťazstvom dosiahnuť hranicu 4500 divákov na zápase s Montpellierom. Študenti majú v rámci ich pondelňajšieho sviatku zvýhodnený vstup na zápas a teší nás, že na to pozitívne zareagovali," povedal generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský.

Zápas Good Angels s Montpellierom nemá jednoznačného favorita, miermou výhodou slovenského majstra by mohla byť práve výdatná podpora tribún. "Pred sezónou sme počúvali, že Montpellier bude outsiderom, no teraz to tak nevyzerá. Je to vlaňajší majster, ktorý porazil aj Bourges. Dokázali sa posilniť a najmä ich podkošová zostava vzbudzuje rešpekt. Teším sa na ten zápas a verím, že v zápase necháme bojovnosť a srdce," dodal Jendrichovský.