Main Content

NHL: Zranený Ničuškin bude Dallasu chýbať štyri mesiace

nedeľa, 16. november 2014 12:05 | Autor: TASR

Dallas 16. novembra (TASR) - Mladý ruský hokejista Valerij Ničuškin sa na budúci týždeň podrobí operácii boku a svojmu tímu Dallas Stars bude chýbať až štyri mesiace. Informáciu priniesol klub NHL.

Devätnásťročný útočník odohral v tejto sezóne len štyri zápasy bez bodového zápisu. Už od tréningového kempu mal bolesti v oblasti boku a slabín, napriek tomu odohral prvé dva zápasy sezóny. Potom vynechal ďalších deväť duelov, aby sa ešte minulý týždeň na dve stretnutia vrátil. Bolesti však neprestávali a Dallas ho 6. novembra umiestnil na listinu zranených hráčov. "Nakoniec sme sa rozhodli, že operácia bude najlepšie riešenie," povedal pre Dallas Morning News generálny manažér klubu Jim Nill.

Ničuškina si Dallas vybral v prvom kole z 10. miesta vo vstupnom drafte 2013. Vo svojej nováčikovskej sezóne 2013/2014 nastúpil na 79 zápasov, strelil v nich 14 gólov a pridal 20 asistencií. K tomu pridal 20 plusových bodov a v tejto štatistike bol najlepší v tíme. V play off odohral šesť zápasov s bilanciou 1+1.