Main Content

Najprv sa zriekol MS, teraz sa pomstil Holandsku

štvrtok, 13. november 2014 10:47 | Autor: Jakub Mihálik

Najprv sa zriekol MS, teraz sa pomstil Holandsku
Najprv sa zriekol MS, teraz sa pomstil Holandsku | zdroj: © TASR

Reprezentačné prestávky sú už pravidelne zdrojom tých najzaujímavejších hráčskych príbehov. Hneď na začiatku práve prebiehajúceho asociačného termínu zaujal aj návrat strateného chlapca mexickej reprezentácie, ktorý sa pomstil Holandsku za vyradenie v osemfinále MS, na ktorých chýbal.

Futbalový svet si ťukal na čelo na začiatku tohto roku, keď sa Carlos Vela dobrovoľne vzdal svetového šampionátu. Vyhlásil, že nechce hrať v Brazílii a radšej sa bude koncentrovať na kariéru vo svojom klube, Reale Sociedad San Sebastian. 

Iste, dalo sa to očakávať, keďže bývalý hráč Arsenalu nehral v drese El Tri viac ako dva roky, no predsa len mexickí fanúšikovia dúfali, že najväčšia hviezda tímu zváži svoj návrat, keď je v stávke svetový šampionát. Aj kvôli jeho absencii Mexiko opäť nepreniklo osemfinálovou bránou, hoci sa na turnaji prezentovalo sympatickým výkonom. 

Po šampionáte sa mexický kouč Herrera rozhodol, že Velu opäť osloví s ponukou reprezentovania, no len málokto čakal, že sa pre návrat rozhodne až po majstrovstvách sveta. Zakončovateľ Realu Sociedad však Herrerovi kývol a včera si odbil svoj obnovený debut. Symbolicky, nastúpil proti Holandsku, ktoré Mexiko vyradilo v osemfinále brazílskeho turnaja v kontroverznom zápase, v ktorom Mexiko dlho viedlo a Holandsko si so skonsolidovanou obranou poradilo až po penalte a záverečnom veľkom tlaku.

Carlos včera v priateľskej „odvete“ zaznamenal dva góly a pomohol Mexiku k výhre 3:2. A tak sa prirodzene natíska ľuďom otázka, ako by skončil osemfinálový zápas na šampionáte, ak by na ňom Vela účinkoval.