Main Content

NHL: Tatar zariadil Detroitu aspoň bod, Halák vychytal triumf Islanders (2)

štvrtok, 6. november 2014 08:05 | Autor: TASR

New York 6. novembra (TASR) - Hokejisti Detroitu prehrali v zámorskej NHL tretí zápas za sebou. Na ľade New York Rangers padli 3:4 po predĺžení, keď im aspoň bod zariadil vyrovnávajúcim gólom 7,7 sekundy pred koncom tretej tretiny slovenský útočník Tomáš Tatar. Bol to jeho štvrtý presný zásah v sezóne, jeho krajan Tomáš Jurčo sa ako zdravý náhradník tentoraz na zápasovú súpisku nedostal.

Brankár Jaroslav Halák vychytal víťazstvo NY Islanders v Anaheime 3:2 po predĺžení, keď úspešne kryl 32 z 34 striel domácich. "Ostrovania" prerušili trojzápasovú šnúru prehier vďaka gólu kapitána Johna Tavaresa v nadstavení, v presilovke mu pri ňom asistoval slovenský reprezentant Ľubomír Višňovský. Ten odohral spolu 22:27 min, mal aj tri strely a mínusový bod.

Buffalo prehralo doma s Montrealom 1:2 po nájazdoch, v drese domácich bol s minutážou 28:11 najvyťaženejším hráčom slovenský obranca Andrej Meszároš a na konto si pripísal dve strely i jeden mínusový bod. V nájazdoch sa o triumf Canadiens postaral víťazným gólom P.A. Parenteau.

NHL - výsledky:

NY Rangers - Detroit 4:3 pp /za hostí Tatar 1+0/, Buffalo - Montreal 1:2 pp a sn, Anaheim - NY Islanders 2:3 pp /za hostí Halák 32/34, Višňovský 0+1/

UPOZORNENIE. Správa je rozšírená o 2. odsek a ďalší výsledok