Main Content

NHL: Ovečkin pokoril Bondrov rekord, zo Slovákov bodoval len Sekera

streda, 5. november 2014 07:05 | Autor: TASR

NHL: Ovečkin pokoril Bondrov rekord, zo Slovákov bodoval len Sekera
NHL: Ovečkin pokoril Bondrov rekord, zo Slovákov bodoval len Sekera | zdroj: © TASR

New York 5. novembra (TASR) - Hokejisti Caroliny zvíťazili v zápase zámorskej NHL v noci na stredu v Columbuse 4:2.

V súboji tímov dvoch slovenských reprezentantov, obrancu Andreja Sekeru a útočníka Marka Daňa, bol úspešnejší zadák Hurricanes, ktorý raz asistoval a má tak v tejto sezóne na konte už 5 asistencií. Daňo skončil súboj s jedným mínusovým bodom. Sekera bol jediným Slovákom, ktorý sa bodovo presadil v 12-zápasovom programe.

Washington prehral doma s Calgary 3:4 po predĺžení, no jeho elitný útočník Alexander Ovečkin sa po zisku dvoch asistencií stal najproduktívnejším hokejistom v dejinách Capitals. Ovečkin pokoril rekord Slováka Petra Bondru, ktorý v klube z hlavného mesta nazbieral 825 bodov.

Darilo sa obhajcovi Stanleyho pohára Los Angeles Kings, ktorý vyhral v Dallase 3:1. Slovenský útočník kráľov Marián Gáborík nebodoval, štyrikrát vystrelil pričom na ľade strávil vyše 17 minút. Vyhralo aj Chicago, Blackhawks triumfovali v Montreale 5:0. Útočník hostí Marián Hossa vystrelil na bránu súpera 4 strely, no ani jedna neznamenala zvýšenie jeho gólového konta v ročníku.

Detroit prehral v Ottawe 1:3, bodovo sa nepresadila dvojica Slovákov v tíme Red Wings Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo. Tatar si do štatistík zapísal jednu strelu, Jurčo tri. Florida útočníka Tomáša Kopeckého prehrala 1:2 po predĺžení v Bostone, ktorý je stále bez zraneného kapitána Zdena Cháru. Edmonton obrancu Martina Marinčina podľahol na ľade Philadelphie 1:4, Slovák skončil s jednou mínuskou. Prehru zaznamenalo aj Toronto s Richardom Pánikom, ktoré ťahalo za kratší koniec 2:3 na ľade Arizony.

 

výsledky:

Boston - Florida 2:1 pp
New Jersey - St. Louis 0:1
Philadelphia - Edmonton 4:1
Washington - Calgary 3:4 pp
Columbus - Carolina 2:4 (za hostí A. Sekera 0+1)
Ottawa - Detroit 3:1
Minnesota - Pittsburgh 1:4
Winnipeg - Nashville 3:1
Dallas - Los Angeles 1:3
Montreal - Chicago 0:5
Arizona - Toronto 3:2
Colorado - Vancouver 2:5