Main Content

NHL: Hviezdami týždňa sú Tarasenko, Dacjuk a Fleury

pondelok, 3. november 2014 20:05 | Autor: TASR

New York 3. novembra (TASR) - Hviezdami týždňa zámorskej hokejovej NHL sa za uplynulé obdobie stali ruský krídelník St. Louis Blues Vladimir Tarasenko, jeho krajan a center Detroitu Red Wings Pavel Dacjuk a kanadský brankár Pittsburghu Penguins Marc-Andre Fleury.

Tarasenko strelil v troch zápasoch päť gólov, zaznamenal jednu asistenciu a šesť plusových bodov. Bluesmani aj vďaka jeho výborným výkonom vyhrali tri zápasy v rade. Najviac zažiaril 22-ročný útočník v zápase s Dallasom Stars, keď sa pod víťazstvo 4:3 po predĺžení podpísal prvým hetrikom v kariére. V zápase s Anaheimom Ducks (2:0) vyšiel bodov naprázdno, ale potom pridal v stretnutí s Coloradom Avalanche (3:2 pp a sn) dva góly. Tarasenko je s bilanciou 6+5 najproduktívnejším hráčom St. Louis.

Dacjuk sa po návrate do zostavy po zranení stal okamžite kľúčovým hráčom Detroitu. V uplynulom týždni zaznamenal v troch zápasoch sedem bodov za štyri góly a tri asistencie, keď vo všetkých zápasoch zaznamenal viac ako jeden kanadský bod. Tridsaťšesťročný hokejista strelil v šiestich zápasoch päť gólov a pridal päť asistencií.

Brankár Fleury vychytal tri víťazstvá s priemerom jedného inkasovaného gólu na zápas a s 95,9 percentuálnou úspešnosťou zásahov. Týždeň začal víťazstvom 8:3 nad New Jersey, keď chytil 16 striel a potom zaznamenal dve čisté kontá v rade. V zápase s Los Angeles Kings (3:0) sa blysol 36 zákrokmi a potom prispel 18 zákrokmi k triumfu 5:0 nad Buffalom Sabres.