Main Content

Basketbal: Good Angels začínajú Euroligu proti Krakovu, očakávajú ťažký zápas

pondelok, 3. november 2014 11:05 | Autor: TASR

Košice 3. novembra (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice v stredu o 18.00 h odštartujú svoju púť v aktuálnom ročníku Euroligy zápasom s poľským družstvom Wisla Krakov. V stretnutí proti tímu slovenského trénera Štefana Sviteka chce slovenský majster nadviazať na nedávne víťazstvá.

Zverenky trénera Maroša Kováčika sa na euroligový duel pozitívne naladili presvedčivým víťazstvom (90:49) nad Ružomberkom v domácej súťaži. "V príprave sme divákovi ukázali, že naša hra je výborná a dúfam, že v tom budeme pokračovať. Až stredajší zápas nám však ukáže, ako na tom sme. Spočiatku to bude asi veľmi nervózne, no dúfam, že sa ľahšími košmi dostaneme do zápasu. Dôležité je, aby sme s výsledkom boli spokojné my a aj diváci," uviedla kapitánka Košičaniek Zuzana Žirková.

Trénerom Wisly Krakov je Štefan Svitek, ktorý v minulosti úspešne viedol aj košický tím. V zápase proti svojmu bývalému klubu sa bude spoliehať najmä na dve legionárky. "Ich hra je postavená na dvoch Američankách. Hoci je na ihrisku päť hráčok, všetko sa točí okolo tých dvoch. Ak Allie (Quigleyovú, pozn.) a Jantel Lavenderovú dostaneme mimo hru, tak môžeme byť úspešné," poznamenala Žirková.

Neľahký vstup do európskej súťaže očakáva aj tréner Good Angels Košice Maroš Kováčik. "Bude to nesmierne náročný duel, ktorý bude do istej miery derby zápasom. Tímy sa poznajú, keďže sa stretli v prípravnom období a aj v Eurolige," uviedol Kováčik. Hráčky slovenského majstra by v tohtoročnej euroligovej premiére potešila výdatná divácka kulisa. "Momentálne nie je taký boom ako vlani. Divákov musíme prilákať víťazstvami a výkonmi. Aktuálny stav predaných lístkov nezodpovedá našim očakávaniam, no myslím si, že sa oplatí prísť. Hranicu 2000 sme už prekročili, no našou ambíciou je dostať sa nad 3500. Diváci sa nemusia obávať príchodu povestných krakovských fanúšikov, keďže nám klub potvrdil, že s nimi nijako nespolupracujú. Týmto by som chcel pozvať aj rodiny s deťmi, ktorým bude pripravené kultúrne prostredie a bude sa na čo pozerať," dodal generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský.

Najbližší program Good Angels v Eurolige:

5. novembra: Good Angels – Wislav Krakov (18.00)

12. novembra: Galatasaray Istanbul – Good Angels

19. novembra: Good Angels – Lattes Montpellier

26. novembra: Good Angels – Dynamo Kursk