Main Content

Wozniacka nazad na vrchol rebríčka s dubajským titulom

nedeľa, 20. február 2011 19:00 | Autor: TASR

Dánska tenistka Caroline Wozniacka má už pred pondelňajším návratom na vrchol svetového rebríčka dôvod na oslavu.

V nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji WTA Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji v SAE (Premier 5, dotácia 2,05 milióna USD, tvrdý povrch Decoturf II vonku) zvíťazila nad Ruskou Svetlanou Kuznecovovou nasadenou ako šestnástou za 76 minút jednoznačne 6:1, 6:3.

V prvej časti síce Wozniacka utrpela rebrejk za stavu 2:0, ale potom získala 4 gemy v rade. V druhom dejstve favoritka okamžite stratila náskok brejku, následne však unikla z 1:1 na 4:1 a pridala poistku v siedmej hre. V ôsmej nevyužila dva mečbaly, ale v deviatej sa opäť presadila na príjme: súperka prehnala bekhendovú odpoveď na return. Dánka prešla celým turnajom bez straty setu.

Dvadsaťročná Wozniacka získala svoj 13. singlový primát na hlavnom profesionálnom okruhu, presne toľko ich zatiaľ nazbierala o päť rokov staršia Kuznecovová (23. v renkingu). Istotu predstihnutia Belgičanky Kim Clijstersovej už po týždni mala Wozniacka už od postupu do semifinále. Líderkou bude ešte minimálne počas marcového podujatia v kalifornskom Indian Wells, takže k predchádzajúcim 18 týždňom na čele systému pridá aspoň 5 týždňov a posunie sa v tomto smere na 11. pozíciu v historickom poradí.

"Severanka" si odnáša 900 bodov do hodnotenia a šek na 360 000 USD. Skóre zo vzájomných duelov upravila na 4:2, potvrdila vlaňajší semifinálový úspech z Montrealu. Zdolanej dvojnásobnej grandslamovej šampiónke Kuznecovovej patrí 620 bodov a 180 000 dolárov. Bývalým koučom Daniely Hantuchovej Carlosom Cuadradom pripravovaná Ruska neuspela v dubajskom finále aj v sezónach 2004 proti Belgičanke Justine Heninovej a 2008 s krajankou Jelenou Dementievovou, vtedy zhodne v troch setoch. V počítačovom poradí sa k 21. februáru posunie na 13. pozíciu.

Americká reprezentantka Liezel Huberová a Španielka María José Martínezová-Sánchezová získali dubajský titul vo štvorhre. Dvojky deblovej súťaže zvíťazili v nedeľňajšom finále nad jednotkami "pavúka", Češkou Květou Peschkeovou a Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, za 96 minút 7:6 (5), 6:3.

Dvojhra - finále:
Caroline Wozniacka (Dán.-1) - Svetlana Kuznecovová (Rus.-16) 6:1, 6:3 za 76 minút

Štvorhra - finále:
Liezel Huberová, María José Martínezová-Sánchezová (Šp.-2) - Květa Peschkeová, Katarina Srebotniková (ČR/Slovin.-1) 7:6 (5), 6:3 za 96 minút

Famózna Dánka Caroline Wozniacka po zápase o titul na turnaji v Dubaji.

Foto: SITA/AP
© WEBNOVINY