Main Content

Ideálna zostava 3. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk

štvrtok, 23. október 2014 12:50 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava 3. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 3. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Liga majstrov má za sebou tretie kolo, v ktorom sme videli niekoľko famóznych hráčskych výkonov. Ak by sme mali vybrať najlepšiu jedenástku tretieho kola skupinovej fázy, vyzerala by takto.

Brankár

Roberto (Olympiakos) – Brankár gréckeho majstra opäť raz vytiahol famózne zákroky a v našej ideálnej zostave sa stáva pomaly stálicou. O miesto v ideálnej zostave sa hlásil aj Manuel Neuer, no Roberto dotiahol svoj tím k obrovsky cennej výhre nad favorizovaným Juventusom. Aj preto miesto medzi troma žrďami získava Roberto.

Obrancovia

Giulio Donati (Bayer) – Bayer Leverkusen porazil vo veľmi dôležitom zápase Zenit Petrohrad, napriek tomu, že zápas dohrávali v početnej nevýhode. Prispel k tomu najmä pravý obranca Giulio Donati, ktorý strelil víťazný gól a pri obrovskej šanci Hulka naopak jeden gól vo vlastnej sieti zachránil.

John Terry (Chelsea) – V utorok sme boli svedkami rekordného večera, keď padlo až 40 gólov v ôsmich zápasoch. O značnú porciu sa postarala Chelsea, ktorá na vlastnej pôde rozdrvila Maribor. Veľkú zásluhu pripisujeme stopérovi, Johnovi Terrymu. Ten prihrával na úvodný gól Loica Rémyho, v 31. minúte sám zvyšoval na 3:0 a v celom zápase si udržal 96,5 percentnú úspešnosť prihrávok. Všetko a ešte viac, čo môžete požadovať od svojho stredného obrancu.

Luisao (Benfika) – Napriek tomu, že Benfika Lisabon na pôde Monaka hrala v početnej nevýhode, ich defenzíva nedovolila, aby sa monacké kniežatá presadili. Defenzívnu stenu opäť režíroval skúsený Luisao, ktorý vymazal Berbatova a spol. Benfika vďaka nemu získala prvý bod a ešte nezabalila boj o postup z vyrovnanej skupiny.

Sandro (FC Porto) – V ibérijskom súboji malo v súboji s Athleticom Bilbao navrch FC Porto a ich prevahu najlepšie dokumentoval ľavý obranca Sandro, ktorý v súboji proti pravému obrancovi Bilbaa, Oscarovi de Marcosovi, jednoznačne dominoval, a to na oboch stranách ihriska. Sandro výrazne podporoval útok Drakov, navyše v defenzíve predviedol osem úspešných sklzov a stal sa najlepším ľavým obrancom tohto kola.

Stredopoliari

Koke (Atletico Madrid) – Mužom zápasu Atlético – Malmo bol španielsky stredopoliar Koke. V 48. minúte najprv otvoril skóre duelu, neskôr vymyslel tri gólové akcie Mandžukiča, Godina aj Griezmanna. Koke sa dostal až k 100 dotykom s loptou  a skompletizoval 87 percent svojich prihrávok.

Andres Iniesta (FC Barcelona) – Kokeho reprezentačný kolega Andres Iniesta sa takisto prezentoval skvelým výkonom, keď v zápase proti Ajaxu diktoval tempo hry práve on. V prvom polčase prihrával na gól Lionela Messiho a vo zvyšku svojho pôsobenia na ihrisku bol jednoznačne najtvorivejším hráčom. Keď ho Luis Enrique vystriedal v 74. minúte, Barcelona na chvíľu stratila dominanciu a nepôsobila tak istá, ako dovtedy. Aj to dokumentuje význam Iniestu pre víťazstvo 3:1.

Arjen Robben (Arjen Robben) – Keď sa holandský rýchlik nadýchne, je ťažké ho zastaviť. Arjen Robben absolútne roztrhal obranu AS Rím a najmä Ashley Cole, jeho niekdajší spoluhráč, si tento zápas do rodinného albumu nevloží. Robben strelil dva svoje typické góly, na jeden prihral Ribérymu a doviedol Bayern k ďalšej rekordnej výhre.

Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia) – Borussia opäť valcovala v európskom pohári, napriek tomu, že v nemeckej súťaži sa výrazne trápi. úradovala najmä dvojica Reus-Aubameyang, keď druhý menovaný zaznamenal dva góly BVB. Tri zápasy, 9 bodov a skóre 9:0 je veľmi cenné, najmä, ak o 4 góly sa hráči Borussie postarali na horúcej pôde Galatasarayu.

Útočníci

Luiz Adriano (Šachťar) – Brazílčan v drese ukrajinského šampióna sa postaral o najrýchejší hetrik v histórii Ligy majstrov, keď svoje prvopolčasové zásahy číslo dva, tri a štyri vtesnal do rozmedzia siedmich minút. Celkovo proti bieloruskému BATE Luiz Adriano vsietil neuveriteľných päť gólov a s náskokom vedie tabuľku najlepších strelcov Ligy majstrov.

Karim Benzema (Real Madrid) – Z druhého miesta na Luiza Adriana dobiedza Karim Benzema, ktorý má po stredajšom vystúpení na Anfield Road na konte už štyri góly. Práve Liverpool sa v lete výrazne zaujímal o služby francúzskeho útočníka a Benzema im zoči-voči ukázal, že kvality naozaj má. Na víťazstve 0:3 sa podieľal dvoma gólmi a opäť zavrel ústa svojim kritikom.