Main Content

Vo dvojici po opici

utorok, 14. október 2014 15:49 | Autor: Jakub Mihálik

Vo dvojici po opici
Vo dvojici po opici | zdroj: © TASR

Dvaja najlepší zástupcovia Európy na MS lietajú po šampionáte vysoko. Dvakrát im krídla súperi zostrelili, treba rýchlo zmeniť smer.

To bolo chvály. To bolo nadšenia. Európa našla po Španielsku nové vládnuce dynastie. Dva najlepšie európske tímy na tohtoročnom šampionáte zožali nespočet ovácií. Holandsko a najmä majster sveta, Nemecko, si ich zaslúžili.

Zdá sa však, že oba tímy zaspali na vavrínoch. Nie, ani jeden tím za tri mesiace neoslabil. Ba naopak. Ukončenia reprezentačných kariér sa ich veľmi netýkalo, možno s výnimkou Lahma a Kloseho v nemeckom prípade. No oba tímy majú tak silné mladé ročníky, že sú možno ešte lepší ako boli. Aj tak sa však oba tímy trápia.

Holanďania podľahli v prvom kvalifikačnom súboji Česku, ktoré tak naštartovalo k spanilej jazde, podobnej tej, ktorú zažívame momentálne my. Včera dokonca podľahli Islanďanom, ktorí počtom obyvateľom atakujú jeden dobre obsadený amsterdamský coffee shop. A to len pár dní predtým museli proti Kazachstanu obracať s prispením červenej karty ázijskehoexota v európskej kvalifikácii.

Nemci síce mali o niečo náročnejších súperov, ale aj tak. Di María si v nich priateľáku spravil trhací kalendár. Poľsku by nedali gól, ani keby sa hralo do vianoc. A to je na majstra sveta spred pár týždňov naozaj žalostné konštatovanie.

Obe susedné krajiny mali naštartované k úspešnej ére. Zdá sa však, že opojenie zo svetového šampionátu udrelo obom tímom do hlavy. Podcenenie súperov, precenenie seba…nevedno.  A tak sa rýchlo treba z opice pozbierať, lebo lietať v oblakoch sa nevypláca.