Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Bielorusko – Slovensko

pondelok, 13. október 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Bielorusko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Bielorusko – Slovensko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti začali kvalifikáciu rozprávkovo, keď majú na konte plný počet deviatich bodov, keďže vyhrali aj v Bielorusku. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (7) – Boli na neho iba tri strely. Prvá od Kalačeva nebezpečenstvo nepredstavovala. Druhá mu narobila problémy, lenže aj tak by nemal takto vyrážať loptu pred seba, no a tretia bola gólová. Krátka rozohrávka bola v poriadku, no veľmi mu nešli výkopy, hoci tým posledným založil gólovú akciu.

Peter Pekarík (8) – Opäť kvalitný výkon, na aký si už pomaly začíname zvykať. Dopredu sa snažil podporovať útok a vzadu čistil priestor. Najlepší obranný zákrok predviedol v 71. minúte, keď zachytil pohyb Balanoviča a zblokoval jeho zakončenie na rohový kop.

Martin Škrtel (8) – Škoda inkasovaného gólu, keď aj Škrtel mohol pri ňom reagovať lepšie, hoci to nebola najväčšia chyba. Inak tradičný Škrtel, ktorý vzbudzuje pred súperom rešpekt. Mohol mať asistenciu, no to by Kucka musel premeniť čistú šancu.

Ján Ďurica (8) – Na začiatku zápasu (7. minúta) poriadne natiahol Ževnova z priameho kopu. V defenzíve spolu so Škrtelom tradičná skala. Dobre držal priestor, vyhrával hlavičky, nebál sa rozohrávky.  

Norbert Gyömbér (7) – Tretí zápas, tretia pozícia a Gyömbér nesklamal ani na nej. Hoci na druhej strane ani nezažiaril. Ale dôležité bolo, že pomohol ku kompaktnosti defenzívy, až na fázu, v ktorej Bielorusi dali gól.

Viktor Pečovský (7) – Pôvodne ani nemal hrať, no po zranení Hubočana sa poposúvali posty. V prvom polčase hral vynikajúco, Bielorusov ani nepustil do šestnástky. No v druhom nám trochu odišiel stred poľa z pohľadu defenzívy, čo bol dôsledok aj jeho herného poklesu.

Juraj Kucka (7) – Aj Kuckovi nevyšla fáza v druhom polčase, počas ktorej nás Bielorusi točili ako na kolotoči. Dokonca prvá prihrávka gólovej akcie domácich išla cez neho. Mal premeniť čistú šancu, no našťastie sa nám to nevypomstilo. Jeho prihrávka na Stocha bola základom druhého gólu našich.

Róbert Mak (6,5) – V tomto zápase si s Weissom pozície aj vymenili, keďže proti Španielom si držali iba svoje strany. A práve jedna taká výmena mu pomohla, keď zľava urobil svoj najlepší ťah v zápase, aj keď bez žiadneho efektu. Na konci prvého polčasu horším centrom zmaril našu šancu. Po hodine hry prvýkrát vystrelil na bránu a o chvíľu išiel dole.

Marek Hamšík (9) – V prvom polčase sa aj od neho čakalo smerom dopredu viac, ale všetko vynahradil v druhom dejstve. Už po dvoch minútach dobre zakončil, no Ževnov ho ešte vychytal. Potom skvele vysunul do šance Maka, o osem minút neskôr aj Weissa, ktorý mu loptu vrátil a bol z toho gól. A pri druhom góle ukázal svoje ďalšie silné stránky, výber miesta a streleckú pohotovosť.

Vladimír Weiss (7) – Aj Weiss sa dlhšie hľadal, ale v 40. minúte ukázal skvelý ťah, čo mu do ďalších minút pomohlo. Hlavne pri prvom góle ukázal svoju genialitu, keď naviazal na seba dvoch hráčov, čím trochu otvoril priestor, do ktorého ideálne prihral Hamšíkovi, ktorý skvele trafil. Pri inkasovanom góle sa ukázali jeho slabiny v defenzívnej práci.

Adam Nemec (7) – V prvom polčase nám prakticky vôbec nepomohol, no v druhom si zápasovú nomináciu obhájil. Najprv skvele nabil Hamšíkovi, potom sám strieľal tesne vedľa a v závere predĺžil loptu na skórujúceho Šestáka.

Stanislav Šesták (7) – Išiel na ihrisko z náhradníkov ako prvý, ale ukázal sa z nich ako posledný. Ak by nedal gól, potom by sme ani nevedeli, že na ihrisku bol. Lenže on ten gól dal, čo je to najdôležitejšie, aj keď ten gól už nebol pre víťazstvo podstatný.

Miroslav Stoch (8) – Hral síce iba desať minút, čiže na známku pomerne krátky čas, ale keďže mal veľkú zásluhu na víťaznom góle, potom veľmi radi udeľujeme vysokú známku, opäť bol famóznym žolíkom.

Filip Kiss (bez známky) – Tretíkrát zasiahol do kvalifikácie ako striedajúci hráč a tretie víťazstvo pomohol v závere ubrániť.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon