Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Španielsko

piatok, 10. október 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Španielsko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Španielsko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti začali kvalifikáciu vynikajúco, keď pridali ďalšie tri body vďaka historickému víťazstvu nad Španielskom. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (9,5) – Bol to jeho najlepší výkon v reprezentácii, ba možno v celej kariére. Celý zápas musel byť neustále v stredu, veď Španielom napočítali až 25 striel, z toho 10 prešlo na bránu. Vyznamenal sa na konci prvého polčasu pri hlavičke Costu a dorážke Busquetsa. A hlavne na začiatku druhého polčasu, keď postupne vychytal Silvu, Fabregasa a Costu.

Peter Pekarík (9) – Vynikajúco čítal súperove útoky, teda až na jednu výnimku, keď sa nechal oklamať Costom v 51. minúte. Ale inak podal výkon, na aký sme si v poslednej dobe už zvykli. Potešil aj skvelý nábeh a následný center na Maka do čistej šance.

Martin Škrtel (9,5) – Džeko zastavený, Lewandowski vygumovaný, Diego Costa spacifikovaný. Za čosi vyše roka sa spomínali pred zápasom tri jeho súboje so svetovými útočníkmi, pričom všetky súboje vyhral. To iba podčiarkuje, že je svetová extratrieda. Škoda len inkasovaného gólu, aj Škrtel mohol pri ňom reagovať lepšie.

Ján Ďurica (9) – Fantasticky vyviedol loptu, vypýtal si faul a Kucka z priameho kopu otvoril skóre. V druhom polčase chcel tiež raz takto vyviesť loptu, ale vtedy to nebolo najšťastnejšie riešenie. Ale inak so Škrtelom opäť vytvorili fantastickú dvojicu, akú by isto chceli aj Španieli.

Tomáš Hubočan (9) – V druhej minúte trochu komicky zle trafil loptu, ale možno práve to ho uvoľnilo, lebo do konca zápasu už chyby nerobil. Dalo sa čakať, že v tomto zápase bude predovšetkým iba brániť, čo robil dobre, ale v náznakoch aj podporil ofenzívu.

Norbert Gyömbér (9) – Vyčítať mu možno asi iba fauly, ktorými doprial Španielom štandardné situácie, ale inak si svoju úlohu zastal. Bol najdefenzívnejší z našich defenzívnych stredopoliarov. Hral úplne tesne pred stopérmi, čím mal prehustiť nebezpečný priestor, čo sa mu podarilo. Výrazne tým pomohol hráčom za jeho chrbtom.

Viktor Pečovský (9) – Opäť podal svoj typický nenápadný výkon, ktorý je tak potrebný. A čo je dôležité, tak popri splnených defenzívnych úlohách sa nebál podporiť ani útok. Casillasa raz strelou aj poriadne natiahol. Vytknúť mu môžeme situáciu pred španielskym gólom, keďže k centrujúcemu Albovi nedostatočne pristúpil, no to bolo zrejme spôsobené tým, že už nemal toľko síl.

Juraj Kucka (9,5) – Keď dostal už v 4. minúte žltú kartu, tak nám nebolo všetko jedno, ale na jeho výkone to, našťastie, nezanechalo žiadne stopy. Španielov si v strede podával aj naďalej, pričom tí museli mať neraz pocit, že narazili do steny. A najviac nás potešil pri góle, keď po veľmi dlhej dobe v reprezentácii ukázal, že má veľmi tvrdú strelu, už aj Casillas bude vedieť rozprávať.

Róbert Mak (9) – Obrovská škoda jeho šance v 11. minúte, keď síce zakončil dobre, ale Casillas si spomenul na svoje najlepšie roky. Inak sa hlavne obetoval pre mužstvo, keďže musel predovšetkým brániť, až to niekedy vyzeralo, že hrá na pozícii pravého obrancu.

Vladimír Weiss (9) – Aj Weiss bol obetovaný pre systém. Preto išli s Makom dole ako prví, keďže mali brániť a pri príležitosti okamžite bežať hore. Ich prínos vyzdvihol aj tréner Kozák, keďže museli byť stále v pohybe. Pred zrakom svojho otca hral najlepšie prvú polhodinu, potom začal mať problémy, urobil drobné defenzívne chyby, na čo Kozák hneď reagoval. A nezabúdajme, ideálne posunul loptu na gól Kuckovi, stačilo by aj o centimeter inak a Juro by tak dobre netrafil.

Marek Hamšík (9,5) – Keď ho nezastaví choroba, tak ani Španieli. Hral na hrote útoku, kde vedel skvele podržať loptu, počkal si na nábeh spoluhráčov a skvele lopty rozhadzoval. Hamšík vymyslel čistú šancu pre Maka a tiež pri pripísal pomyselnú druhú asistenciu pri víťaznom góle. Už len zakomplexovaného človeka napadne, že Hamšík hrá dobre iba v Neapole.

Michal Ďuriš (9) – Hoci je ofenzívny hráč, tak má defenzívu v krvi, preto išiel na ihrisko namiesto Weissa. Ale v tomto súboji zaujal aj herne. Viackrát si kľučkou vychutnal Španielov a čerešničkou bola jeho asistencia pri víťaznom góle.

Miroslav Stoch (9) – Striedal Maka a ukázal sa ako skvelý žolík. Väčšina kombinácií síce nevyšla, ale pri víťaznom góle bol presne tam, kde aj mal byť a hlavou rozhodol. Splnil to, čo sa od neho chcelo.

Filip Kiss (bez známky) – Spomenieme pri ňom jednu zaujímavosť. Rovnakí traja striedajúci hráči išli na ihrisko nielen včera, ale aj v zápase na Ukrajine.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon