Main Content

5 najväčších favoritov na zisk Stanley Cupu v sezóne 2014/2015

streda, 8. október 2014 11:21 | Autor: Dávid Lech

Už o niekoľko hodín odštartuje kolotoč 1230 zápasov základnej časti novej sezóny National Hockey League. Najlepšia hokejová liga sveta je zároveň najvyrovnanejšou súťažou vo svete, no predsa sa v nej nájde niekoľko favorizovaných celkov. Ktoré tímy patria medzi najväčších adeptov na zisk Stanley Cupu?

Saint Louis Blues

Saint Louis Blues

Jedným z najväčších favoritov najlepšej hokejovej ligy sveta je tím Saint Louis Blues. Po príchode trénera Kena Hitchcocka sa tím „notičiek“ radí medzi najlepšie celky zámorskej profiligy a inak by tomu nemalo byť ani v novom ročníku, v ktorom si budú chcieť napraviť chuť po nevydarenom play-off, v ktorom vypadli už v prvom kole s Chicagom Blackhawks.

V bránkovisku sa budú „Bluesmani“ opierať o dvojicu gólmanov Briana Elliotta a mladého Jake Allena. Post tímovej jednotky by mal patriť prvému menovanému, no 24-ročný Allen sa určite bude chcieť prihlásiť o slovo a zabojovať o post jednotky. Svoj tím už napriek veľmi mladému veku niekoľkokrát podržal.

Defenzíva St. Louis sa radí medzi najlepšie v lige. Mužstvo disponuje takými hviezdnymi menami ako Alex Pietrangelo, Kevin Shattenkirk či Jay Bouwmeester, ktorí sú mimoriadne kvalitnými obrancami. Vedenie tímu síce vymenilo Romana Poláka do Toronta, no ako protihodnotu získalo Carla Gunnarssona a svoje si v obrannej tretine určite odvedú aj Barret Jackman s Chrisom Butlerom, ktorý prišiel do tímu Bluesmanov z Calgary Flames.

V útoku to už také ružové nie je a Saint Louis má častokrát obrovské problémy so strieľaním gólov. Navýšiť produktivitu a zvýšiť konkurenciu na pozícii centra prišiel šikovný útočník Paul Stastny, ktorý by mal byť v novej sezóne oporou svojho tímu. Nesmieme zabúdať na ostrostrelca Alexa Steena či šikovného Tarasenka s Oshiem. Mužstvo Saint Louis taktiež disponuje skvelými shootoutovými špecialistami. Trojica Oshie, Steen a Backes bola vlani v penaltových rozstreloch prakticky nezastaviteľná.

Tím Saint Louis Blues sa pred sezónou zbavil nadbytočných hráčov, ktorých dokázal nahradiť a azda najciteľnejšou stratou bude odchod Vladimíra Sobotku do Kontinentálnej hokejovej ligy. Jeho odchod by však nemal výrazne ovplyvniť výkony Blues. Manažment tímu tak môže pokojne pomýšľať v sezóne 2014/2015 na zisk Stanley Cupu.


Foto: © TASR