Main Content

Keď šport a hudba idú v jedno

sobota, 27. september 2014 11:16 | Autor: Silvia Petrašková

Keď šport a hudba idú v jedno
Keď šport a hudba idú v jedno | zdroj: © TASR

Rihanna sa z noci na ráno stala fanúšičkou Nemeckej futbalovej reprezentácie, Justin Bieber chce hrať za FC Barcelonu, Snoop Dogg s Miley Cyrus si upísali „červeným diablom“ z Manchestru a Katy Perry „londýnskym kladivárom“.

Lásku k športu a futbalu zvlášť evidentne neskrývajú ani svetové spevácke hviezdy. Ako sú však na tom naši domáci interprtéti? Hokej, tenis, futbal, či hádzaná? Ktorému športu holdujú také spevácke osobnosti ako Zuzka Smatanová, Katka Knechtová, Zdenka Predná, Peter Cmorík a mnohí iní? Redakcia portálu sport7 pátrala v exkluzívnych rozhovoroch za Vás!

Zuzana Smatanová

Do hudobného sveta ju „odpálila“ známa autorská súťaž Coca-Cola Popstar, dnes je niekoľkonásobnou držiteľkou Zlatého slávika v kategórii speváčka roka. Sympatická a talentovaná Zuzka Smatanová však neoplýva len vášňou k hudbe, ale aj športu. Ako nám sama prezradila, skvelo jej to ide nielen s mikrofónom ale aj pingpongovou raketou v ruke.

Musím sa priznať, že športu sa venujem len veľmi málo, ale ak mám vybrať pár športov, ktoré ma bavia, tak je to určite stolný tenis a lyžovanie. V stolnom tenise som odohrala pár turnajov a lyžovanie nevynechám ani jednu zimu. Mimo športu sa ale denne venujem pilatesu, pretože mi veľmi pomáha pri spevnení svalov, celkového držania tela a pri bolestiach chrbtice. Pasívne som fanúšik hokeja a vždy držím palce našim hráčom, keď ide do tuhého.

Katka Knechtová

Náročný hudobný chlebíček si športovými aktivitami spríjemňuje aj naša sympatická speváčka a rodáčka z Prešova Katka Knechtová.

Musím povedať, že od istého momentu je šport nevyhnutnou súčasťou môjho života. Mám problém dlhšie sedieť v aute, trápia ma bolesti chrbta a bez športových aktivít by som nedokázala vstať z postele. Chodím behať, mám aj osobnú trénerku, ktorá mi šije „spevňovacie" tréningy podľa situácie a mojich problémov, okrem toho sa venujem strečingovým cvikom, joge a plávaniu. Fandím všetkým našim športovcom, obdivujem húževnatosť a vážim si, ako nás reprezentujú vo svete. Najviac fandím asi tenisu a samozrejme hokeju.

Zdenka Predná

Pozvanie vyplávať si únavu po náročnej koncertnej šnúre by od Katky Knechtovej neodmietla ani jej kolegyňa Zdenka Predná, keďže obe speváčky sa v tomto športe doslova „našli“.

Momentálne sa nemám možnosť žiadnemu športu venovať aktívne. Preferujem dlhé prechádzky v prírode. Cez leto sa aktívne venujeme volejbalu a plávaniu.

Peter Cmorík

Venovať sa športu aktívnejšie, na to popri množstvu povinností nezostáva veľa času ani ďalšiemu z radov slovenských interprétov Petrovi Cmoríkovi. Aj napriek tomu sa však pasuje do role vášnivého športového fanúšika.

Musím sa priznať, že nie som veľký športovec. Jediný šport ktorému sa trochu venujem je cyklistika, turistika. Rád sa povozím v lese po horských chodníčkoch, to mi vie dodať energiu. Ale čo sa týka pasívneho športu, stále viac ma baví sledovanie či už tenisových, alebo futbalových zápasov a samozrejme hokeja, hlavne keď hrajú naši. K správnej nedeli určite patrí aj sledovanie Formuly 1. Mám veľa priateľov športovcov a tak mi učaroval motošport, keďže mojimi priateľmi sú Štofi Rosina aj Igor Drotár. Je to veľký adrenalín a oni sú skvelí ľudia. No a samozrejme keďže som blízko športovcov, viem čo to obnáša a preto si celkovo športovcov veľmi vážim.