Main Content

Clijstersová už iba jedno víťazstvo od postu jednotky

streda, 9. február 2011 20:30 | Autor: TASR

Belgická tenistka Kim Clijstersová je už len jedno víťazstvo od toho, aby sa k 14. februáru stala staronovou líderkou svetového rebríčka. V stredu zdolala v osemfinálovom 2. kole dvojhry na halovom turnaji WTA Tour Open Gaz de France Suez v Paríži Nemku Kristinu Barroisovú 4:6, 6:2, 6:0.

Tenisová asociácia žien (WTA) už začiatkom týždňa priniesla prepočet, že Clijstersovej stačí vo francúzskej metropole prienik do semifinále. Ako jednotka tohto podujatia mala v 1. kole voľno. Medzi najlepšími ôsmimi si Belgičanka v piatok zmeria sily s úspešnou zo štvrtkového duelu austrálskej reprezentantky Jeleny Dokičovej a jednej z tandemu Virginie Razzanová (Fr.) - Naďa Petrovová (Rus.-5). Posledný spomenutý zápas je na programe v stredajších večerných hodinách.

Šampiónka z januárových melbournských grandslamových Australian Open Clijstersová bola v minulosti na čele počítačového poradia dovedna 19 týždňov v troch "funkčných obdobiach". Premiérovo sa ocitla na vrchole 11. augusta 2003 a naposledy na ňom bola 19. marca 2006. Momentálne je jednotkou renkingu Dánka Caroline Wozniacka, a to od 11. októbra 2010. Clijstersová sa po Australian Open posunula z 3. na 2. priečku.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Kim Clijstersová (Belg.-1) - Kristina Barroisová (Nem.) 4:6, 6:2, 6:0 za 85 minút
 
© WEBNOVINY