Main Content

Ideálna zostava 2. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

štvrtok, 25. september 2014 07:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 2. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 2. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Druhé kolo sa skompletizovalo iba teraz, pretože v pôvodnom termíne mali Slovan s Trenčínom pohárové povinnosti. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Pavol Penksa (Dunajská Streda) – V prvom polčase ukážkovo vychytal Casada, na začiatku druhého mu pri Vlaskovej strele pomohlo brvno a vzápätí chytil dve dorážky Schranza. Tomu istému hráčovi nedovolil skórovať ani hlavou z bezprostrednej blízkosti. Vďaka jeho zákrokom sa zrodila prvá bezgólová remíza v sezóne.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina) – Kamerunský pravý obranca pomohol výkonom k rozobratiu Košíc. Tie boli síce v tom čase v polčase európskeho dvojzápasu, ale iba to Žiline k víťazstvu 4:1 nepomohlo. Mabouka mal viacero ofenzívnych výpadov, no najviac zaujal jeho dobrý center do šance Čmelíkovi.

Jozef Piaček (Žilina) – Proti Košiciam sa Žiline darilo, keď hostia pohrozili iba vyrovnávajúcim gól, pri ktorom využili zbytočné vystúpenie Škriniara z pozície. Inak bola domáca obrana na čele s Piačekom pevná a postarala sa aj o posledný gól zápasu, keď Letičov roh sklepol Piaček presne Škriniarovi, ktorý už nemohol nedať.

Andrej Lovás (Ružomberok) – Bol známy ako útočník, lenže čísla na tejto pozícii mal v lige mizerné. V minulej sezóne si pozíciu ľavého obrancu vyskúšal a v tejto už na nej ročník začal. Práve na ľavej strane môže urobiť väčšiu kariéru, ak sa bude zlepšovať. V Zlatých Moravciach vypracoval vyrovnávajúci gól a jeden po samostatnej akcii takmer sám strelil.

Stredopoliari

Patrik Sabo (Zlaté Moravce) – Vo ViOn-e hosťuje zo Slovana a v zápase proti Ružomberku bol na ihrisku spomedzi všetkých najviditeľnejší. Dobre pracoval v strede poľa, hostia stredom nehrozili a ako bonus pridal otvárací gól zápasu, keď hlavou ideálne využil Ďuricov center.

Patrik Mišák (Trenčín) – Rozhodol pre Trenčín už druhý zápas za sebou, keď strelil víťazný gól v Zlatých Moravciach a aj teraz v dohrávke 2. kola. Mišák až na druhýkrát zužitkoval  prihrávku Hajradinoviča, keď dvakrát mu belasí v defenzíve vystreli červený koberec. Celkovo bol Trenčín v strede poľa lepší, na čom sa podieľal aj Mišák.

Peter Sládek (Myjava) – V Podbrezovej mu najprv nebol správne uznaný gól pre ofsajd, ale sieť v tomto zápase napol ešte dvakrát regulárne. Pri prvom góle ukázal pohotovosť, potom to síce celá Myjava s oslavami prehnala a počas nich domáci vyrovnali, ale nakoniec v nadstavenom čase rozhodol práve Sládek o troch bodoch pre hostí.

Juraj Piroska (Senica) – Hostia hrali v Banskej Bystrici 80 minút dobre, mali prevahu a zaslúžene viedli o dva góly. Pri prvom predviedol Piroska ukážkovú kolmicu za obranu, ktorú na gól premenil Kosorín. Druhý začala jeho myšlienka v rohu ihriska, ale ani to na tri body nakoniec nestačilo.

Peter Lupčo (Žilina) – Zápas s Košicami bol jeho najvydarenejším v najvyššej súťaži. Na prvý gól nacentroval z rohu presne na hlavu Jeliča, pri druhom posunul loptu z nepriameho kopu na gólovú strelu Paurovi a tretí dal sám, keď dorazil loptu do brány po Williamovej akcii.

Útočníci

Jairo da Silva (Trenčín) – V dohrávanom zápase ukázal dostatočnú chuť, neraz dokázal prejsť cez domácich obrancov a všetko korunoval druhým gólom zápasu. K tomu mu nepomohol ani tak center Simona, ako „skvelé“ spracovanie lopty od Čikoša, takúto prihrávku Jairo v sezóne ešte asi nedostal...

Jozef Dolný (Banská Bystrica) – Jeho prestup dotiahla Dukla iba pár dní pred zápasom so Senicou, ale odvďačil sa jej hneď v tom prvom. Domáci prehrávali 0:2, prišli o vylúčeného Banoviča, ale aj tak vyrovnali. Kontaktný gól strelil po Wojnarovej prihrávke práve Dolný a pri vyrovnávajúcom zohrala kľúčovú úlohu Dolného strela, ktorú Šulla neudržal a Rejdovian poslal loptu do brány.