Main Content

Ideálna zostava 11. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 22. september 2014 12:37 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 11. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 11. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Jedenáste kolo malo uzavrieť prvú tretinu súťaže, ale kvôli štyrom odloženým zápasom sa tak ešte nestalo. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Igor Šemrinec (Trenčín) – Prvý celý zápas v pozícii jednotky nezvládol, ale v druhom si všetko vynahradil. Predovšetkým jemu musia Trenčania ďakovať za víťazstvo zo Zlatých Moraviec. Najviac sa vyznamenal v závere zápasu pri priamom kope Orávika a čistej šanci Mujkoša.

Obrancovia

Ramon Rodriguez Da Silva (Trenčín) – Pri absentujúcom Čögleyovi obsadil tentoraz pozíciu pravého obrancu tento Brazílčan, čím tréneri využili jeho prednosti v hre smerom dopredu a tiež vystužili stred obrany, keďže Da Silvu v nej nahradil istejší Rundič. Na víťaznom góle má najväčšiu zásluhu práve on, keď celý pre Mišáka vypracoval.

Peter Kavka (Košice) – Košičania dali na Myjave dva rýchle góly a následne namiešali taký betón, že zvyšok zápasu sa už iba dohrával, lebo domáci nevedeli nič vymyslieť. Kavka sa nepodieľal len na pevnej obrane, ale aj na prvom góle, keď sa po jeho nákope dostal k lopte Haskič, ktorý fantasticky trafil.

Viktor Pečovský (Žilina) – Po vylúčení Piačeka sa zasunul do stredu obrany, kde hosťom nič nedovolil. Zozadu veľmi dobre organizoval spoluhráčov pred sebou, ktorí sa dobre po ihrisku pohybovali, preto nebolo vôbec vidieť, že sú domáci v početnej nevýhode a zaslúžene zápas vyhrali.

Boris Sekulič (Košice) – Aj tento srbský legionár sa podieľal na kvalitnej príprave košického betónu a tiež, podobne ako Kavka, vypracoval jeden gól hostí. Po jeho útočnom výpade našiel presnou prihrávkou cez šírku pokutového územia Haskiča, ktorý z takej pozície už nemohol nedať.

Stredopoliari

Peter Mazan (Banská Bystrica) – Prežil svoj prvý súťažný týždeň vo farbách Banskej Bystrice, ktorý môže označiť aj za týždeň snov. Presadil sa aj v druhom zápase, keď strelil víťazný gól v derby cez kopec Ružomberku a tiež bol na začiatku akcie, ktorá vyústil v tretí gól domácich.

Seydouba Soumah (Slovan) – Po krátkej absencii sa vrátil do zostavy a bola na ňom viditeľná chuť do hry. Bol jasne najžiarivejším hráčom na ihrisku, pred domácimi bol vždy minimálne o myšlienku dopredu a otvoril aj skóre zápasu. Škoda, že išiel po vylúčení Gorosita dole on, ale asi nebol ešte po zranení pripravený na celý zápas.

Miroslav Káčer (Žilina) – Žilinčania hrali síce väčšinu času v oslabení, ale dobrým tímovým výkonom Trnavu porazili. O víťazstvo sa vo veľkej miere postaral aj Káčer, ktorý individuálnou akciou vybojoval pokutový kop, z ktorého Škriniar strelil jediný gól zápasu.

Útočníci

Marek Šovčík (Banská Bystrica) – Dostal šancu v základnej zostave, ktorú využil. Už v druhej minúte sa umne presadil po Vajdovom aute. V ďalších minútach pomohol k ofenzívnemu znovuzrodeniu Banskej Bystrice a pri víťaznom góle sa zapojil do utešenej akcie.

David Střihavka (Banská Bystrica)Tento útočník opäť potvrdil, že spomedzi českých hráčov u nás, patrí medzi to najlepšie. Pri druhom góle ukázal dobrý cit a Mazan už nemohol nedať. A tretí gól dal sám, pričom to zakončenie na prednú žrď naozaj stálo za to.

Nermin Haskič (Košice)V sobotu sme o ňom napísali, že občas rozhodne nejaký zápas, čo ešte v ten deň hneď potvrdil. Hlavne pri prvom góle ukázal, že má v sebe potenciál, lebo dobre si spracoval loptu, otočil sa a trafil naozaj nádherne. Pri druhom góle ukázal chladnokrvnosť, keď si počkal na Solničkov pohyb.