Main Content

BOX: Hornig končí ako generálny sekretár SABA

pondelok, 7. február 2011 16:30 | Autor: TASR

Dlhoročný generálny sekretár Slovenskej asociácie boxerov amatérov (SABA) Tibor Hornig končí vo svojej funkcii.

"Áno, je to pravda. Na mojom doterajšom poste som de facto už ukončil svoje pôsobenie. Stalo sa tak z inej vôle, a to 2. februára po rozhovore s prezidentom SABA Andrejom Kostkom. Nemá význam bojovať proti veterným mlynom. Momentálne si čerpám dovolenku, ktorú mám do 10. marca. Následne by som mal ukončiť môj pracovný pomer," informoval agentúru SITA Tibor Hornig, ktorý bol vedúcim sekretariátu SABA dlhých osem rokov.

"Možnosť odchodu z pozície generálneho sekretára mi navrhol pán Kostka, ja som nad tým pouvažoval a napokon súhlasil. Už dávnejšie sme mali so šéfom asociácie rozhovory i nedorozumenia na rôzne témy. Mne sa nepáčilo, že právomoc generálneho sekretára bola takpovediac oklieštená. Všetky náležitosti som musel vždy konzultovať a nechať si odobrovať vedením SABA. Prežil som veľa prezidentov nášho boxu, s každým som vedel spolupracovať na úrovni, až teraz sa to nepodarilo. Pán Kostka mal iné predstavy. K môjmu odchodu raz muselo prísť, teraz sa tak stalo. Život však pôjde ďalej. Ja nie som dôležitý, oveľa dôležitejší je slovenský box a jeho napredovanie," doplnil T. Hornig, ktorý je už dlhé roky aj medzinárodným rozhodcom.

Andrej Kostka je prezidentom Slovenskej asociácie boxerov amatérov od leta 2010. "Keď som nastúpil do tejto najvyššej funkcie, zobral som to aj s tým, že postupne príde aj k omladzovaniu členov vedenia SABA. Nepopieram, že pán Hornig má veľké a dlhoročné skúsenosti, ale je už v dôchodkovom veku. Ústne sme sa korektne dohodli na ukončení našej vzájomnej spolupráce, ale nemáme medzi sebou nijaký problém. Uvažujem, že jeho znalosti využijeme v niektorej z odborných komisií," poznamenal šéf SABA Andrej Kostka, ktorý už pozná meno Hornigovho nástupcu v pozícii generálneho sekretára: "Na tento post rátam s pani Eleonórou Orbanovou, ktorá už prešla procesom zaučenia sa a v súčasnosti už vykonáva a riešie administratívne náležitosti. Koncom februára ju navrhnem výkonného výboru SABA na schválenie do funkcie generálnej sekretárky."
 
© WEBNOVINY