Main Content

Hantuchová prehrala s Kvitovou, Češky vedú nezvratne 3:0

nedeľa, 6. február 2011 14:00 | Autor: TASR

Slovenské tenistky prehrávajú s Češkami vo víkendovom bratislavskom derby vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie 2011 reprezetačných družstiev žien nezvratne 0:3.

Postupový bod hostiek získala v úvodnej dvojhre nedeľňajšej časti programu Petra Kvitová. V súboji jednotiek oboch tímov zvíťazila nad Danielou Hantuchovou za 68 minút 6:4, 6:2. V oboch setoch si vypracovala náskok 4:0 a dokázala z neho ťažiť.

"Pocitovo to síce z mojej strany bolo lepšie ako včera, ale Peťa je v brutálnej forme. Najväčšiu šancu som mala v úvode druhého setu. Namiesto 0:3 to vtedy pokojne mohlo byť 2:1, potom som sa však trošku opustila. Bolo tam odhodlanie aj taktika, ale nedokázala som to na kurte zrealizovať. Momentálne mi chýba sebavedomie, viackrát som spanikárila. Keď si aj vypracujem šance, možno chcem až príliš. Musím sa s tým však vyrovnať - dúfam, že sa to čoskoro zmení," povedala Daniela Hantuchová v prvej reakcii na kurte.

V sobotu vo vypredanej 4-tisícovej Sibamac aréne NTC najprv Hantuchová prehrala s Luciou Šafářovou 5:7, 1:6 a následne Dominika Cibulková podľahla Kvitovej 2:6, 3:6. Zostávajúce dva zápasy, dvojhra a štvorhra, už nemôžu nič zmeniť na treťom postupe ČR do semifinále v rade. Češky zvýšili v bilancii zo vzájomných stretnutí na 4:0. Nadviazali na tesný úspech 3:2 dosiahnutý vo februári 2008 v Brne. V slovenskej metropole sa presadili už v rokoch 2000 (vtedy pri inom formáte tejto súťaže 2:1) a 2007 (hladko 5:0). Medzi najlepšími štyrmi si 16. - 17. apríla zmerajú sily s víťazom súbežného antverpského zápasu Belgicko - USA (po sobote 2:0). Bez ohľadu na meno súpera vedia, že znova nebudú mať výhodu domáceho prostredia.

Držiteľky trofeje zo sezóny 2002 Slovenky sa v spomenutom aprílovom termíne predstavia v dueli o elitnú osmičku ročníka 2012. Súpera spoznajú v stredu 9. februára, žreb sa uskutoční v Londýne.

SLOVENSKO - ČESKO 0:3 po úvodnej nedeľňajšej dvojhre - Česko už má istotu postupu do semifinále
(Bratislava, Sibamac aréna NTC, tvrdý povrch Latex-Ite v hale)

Daniela Hantuchová - Petra Kvitová 4:6, 2:6 za 68 minút (35, 33)

Sobota:
Daniela Hantuchová - Lucie Šafářová 5:7, 1:6 za 89 minút (53, 36)
Dominika Cibulková - Petra Kvitová 2:6, 3:6 za 78 minút (32, 46)

Zostávajúci program:
Dominika Cibulková - Lucie Šafářová
Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková - Květa Peschkeová, Barbora Záhlavová-Strýcová

Proti Šafářovej debutantka Čepelová namiesto Cibulkovej
Na druhú nedeľňajšiu dvojhru v rámci víkendového bratislavského derby SR - ČR vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie 2011 tenisových reprezentačných družstiev žien nastúpi na domácej strane Jana Čepelová namiesto pôvodne nominovanej Dominiky Cibulkovej. Hostky vedú v Sibamac aréne NTC nezvratne 3:0 a zotrvali pri svojej tímovej dvojke Lucii Šafářovej. Pre 17-ročnú Košičanku Čepelovú pôjde o debut v tejto súťaži pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Stane sa 19. Slovenkou s fedcupovým štartom na konte.

© WEBNOVINY