Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.9.)

piatok, 12. september 2014 10:59 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.9.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.9.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID & ATLÉTICO MADRID: Obranca madridského Atlética, Miguel Ángel Moya, zložil veľký kompliment Ikerovi Casillasovi z konkurenčného Realu. Označil ho totiž za najlepšieho španielskeho brankára v histórii. Zároveň si nesmierne cenní, že už zajtra si proti nemu zahrá.

BARCELONA: Veľká trénerská osobnosť, Fabio Capello, chváli Barçu za nákup letných posíl. Bývalému trénerovi konkurenčného Realu Madrid sa páči najmä príchod Luisa Suáreza, ktorý je, podľa neho, na rozdiel od Neymara a Messiho schopný aj brániť.

BILBAO: Španielsko kandiduje na organizáciu EURO 2020 a vynovený stánok San Mamés by mal byť jedným zo štadiónov. VIP boxy budú dokončené v marci 2015 a kapacita je 53 289 miest.

BILBAO: Ostrieľaný stopér Carlos Gurpegui sa prezentoval veľkými chybami proti Málage aj Neapolu. Dobre si však uvedomuje, že zajtra v Barcelone sa nič podobné stať nemôže: „Keď robíte chyby, jasné, že nehráte dobre. Viem, že sa musím zlepšiť. Som veľmi sebakritický človek. Na Barcelonu musíme spraviť tlak v strede, aby nemala čas na pohodlné kombinovanie.“

REAL SOCIEDAD: 29-ročný krídelník Gonzalo Castro patril k stabilným hráčom zostavy a inak tomu nemá byť ani tento rok: „Dva roky po sebe sme boli v pohárovej Európe, ale je to stále náročnejšie. Teraz sa musíme naplno sústrediť na La Ligu a Copa del Rey.“ Pripomeňme, že La Real vypadol v play off Európskej ligy s Krasnodarom.

VALENCIA: Singapurský kupca Peter Lim sa po dlhom a naťahovanom jednaní konečne stane majiteľom Valencie.

GETAFE: 29-ročný obranca Alexis si už dal dokopy zranený stehenný sval a včera si zatrénoval so spoluhráčmi.

ŠPANIELSKO: Tréner Vicente Del Bosque odmieta reagovať na množiacu sa kritiku reprezentácie. „Skôr sa sústredím na dobré veci. Proti Francúzsku výborne zahrala obrana, proti Macedónsku už bol vo forme aj útok.“ hodnotil predchádzajúce zápasy. Najbližším španielskym súperom bude Slovensko.