Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Ukrajina – Slovensko

utorok, 9. september 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Ukrajina – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Ukrajina – Slovensko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti začali kvalifikáciu vynikajúco, keď najtesnejšie vyhrali na pôde Ukrajiny. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (8) – Počas celého zápasu pôsobil veľmi dobrým dojmom, okrem jedného zbytočného boxovania, keď mohol loptu chytať, a jedného zlého výkopu. V prvom polčase chytil šancu Stepanenko, v druhom mu raz pomohla žrď a vzápätí chytil aj dorážku Edmara.

Peter Pekarík (8) – V defenzíve kvalitný, okrem jednej situácie, keď nemal dovoliť hlavičkovať Stepanenkovi, ktorý bol zabudnutý za jeho chrbtom. No na začiatku druhého polčasu sa rehabilitoval, pretože ukážkovo zbehol s nabiehajúcim Gusevom až do stredu obranu, čím zmaril súperovi šancu. Predviedol aj skvelú strelu, ale Pjatov ju z námahou vyrazil.

Norbert Gyömbér (8) – Absolútne sa podriadil tímu. Vie byť síce futbalový, ale teraz ukázal hlavne svoje defenzívne kvality, keď v plnej miere Škrtela nahradil. Vyčítať mu možno iba jedno zaváhanie, keď zle trafil loptu a obrovskú šancu mal Zozuľa.

Ján Ďurica (8,5) – Bol jasný líder našej defenzívy. Odvrátil snáď každú loptu, občas aj jeho typickými krkolomnými odkopmi. Pri svojej šanci bol v záklone, preto nemohol ideálne trafiť. Musíme mu vyčítať zbytočnú žltú kartu za protesty, čo môžeme citeľne pocítiť v priebehu kvalifikácie.

Tomáš Hubočan (8) – Aj on výrazne pomohol ku kompaktnosti našej defenzívy. Herný výpadok sa na ňom nepodpísal, ak teda nerátame jednu katastrofálnu rozohrávku v 73. minúte, to by sa stávať nemalo.

Viktor Pečovský (8) – Zas jeho dôležitý nenápadný výkon. Výrazne pomohol defenzíve, snažil sa pomôcť aj ofenzíve, no pri tom občas zbytočne spomalil akcie, ale to sa dá pochopiť, lebo nie je ofenzívny hráč. Spolu s Makom mali pri autovej čiare už v zárodku zabrániť rozohrávke Ukrajincov, pretože táto akcia vyvrcholila v obrovskú šancu Zozuľu, to bola asi jediná jeho defenzívna chybička.

Juraj Kucka (8) – Skvelý v osobných súbojoch, ale občas to v nich prehral, za čo zaplatil žltou kartou a my sme tŕpli pri priamych kopoch súpera. Dobre blokoval strely domácich a hneď sa vedel zorientovať, čo predviedol hlavne v 22. minúte. Zblokoval v múre priamy kop súpera, hneď si zobral loptu a skvelým dlhým pasom našiel Weissa, toto je futbalová moderna.

Vladimír Weiss (7,5) – Bolo vidieť, že toto boli jeho prvé zápasy v sezóne, lebo ešte ten jeho typický esprit trochu chýbal a nevydržal celý zápas. Ale mal aj skvelé záblesky geniality, hlavne pri nábehu na Hamšíkov pas, keď bol v pokutovom území faulovaný, čo rozhodca nevidel. V defenzíve prehral súboj s Edmarom, čo vyústilo v žrď súpera, ale v takomto priestore by ani nemal byť na hlavičkový súboj, tam musia byť lepšie vybavení defenzívni hráči.

Marek Hamšík (8,5) – Nie nemal na sebe belasý dres Neapola, bol to modrý reprezentačný, lenže hral ako v Neapole, čo hádam už konečne videl každý. Takýchto výkonov v národnom drese mal už síce viacero, ale hádam teraz definitívne skončia tie hlúpe keci „tiežfanúšikov“. Pripísal si asistenciu na gól, ešte famóznejšie našiel Weissa za obranou a k tomu všetky jeho typické pozitívne veci.

Róbert Mak (9) – Radosť sa naňho pozerať. Pred gólom urobil z uznávaného stopéra Rakického úplného babráka a následné gólové zakončenie bolo taktiež famózne. Dobre zahral priamy kop, ktorý vyústil v šancu Ďuricu, vytiahol aj skvelý center na Hamšíka. Neurobil síce všetko dobre, ako pri šanci v druhom polčase, ale nie vždy sa všetko podarí aj pri svetovom výkone.

Adam Nemec (7,5) – Už proti Malte sme si všimli, že dobre pracoval na hrote a gól z tohto zápasu mu evidentne pomohol. V Kyjeve totiž podal svoj najlepší reprezentačný výkon, čo sa týka hry hrotového útočníka. Vyhrával hlavičky, sklepával lopty, vedel ju podržať, zapájal do hry spoluhráčov. Chýbalo len to, aby sa dostal aspoň do šance.

Filip Kiss (8) – Jeho nasadenie vyšlo, stred poľa sme prehustili, pretože aj Kiss dobre pracoval s priestorom. Veľmi dobre zapadol do zápasu.

Miroslav Stoch (7,5) – Prvým dotykom s loptou hneď skvele vysunul Maka do šance. Potom už taký viditeľný nebol, ale svoje si odrobil, keď vedel podržať loptu.

Michal Ďuriš (bez známky) – Aj zopár sekúnd mu stačilo na to, aby ukázal, že hoci je ofenzívny hráč, tak má defenzívu v krvi.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon