Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko - Malta

piatok, 5. september 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko - Malta
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko - Malta | zdroj: © TASR

Naši futbalisti vyhrali po dlhej dobe v Žiline, keď najtesnejšie porazili Maltu. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (6) – Nemal prakticky takmer žiadnu prácu, ale keď prišla, tak nás podržal. V 34. minúte vychytil Mifsuda, čím nám nevznikli zbytočné problémy, lebo ak by bolo 0:1...

Peter Pekarík (5) – V defenzíve si svoje odrobil, hoci veľa síl ho to nestálo. Snažil sa podporovať útok, mal pritom dobré momenty, ale v konečnej fáze vždy niečo zlyhalo na nepresnosti v kombinácii. Raz sa dostal aj do zakončenia, ktoré nezvládol.

Norbert Gyömbér (5) – Hral tentoraz na stopérskom poste, čo nemohlo prekvapiť, keďže žiadna iná reálna alternatíva už nie je. Ťažko ho hodnotiť, ale pri šanci Mifsuda mal lepšie pracovať s priestorom a pri ďalšej šanci ho zas Malťan prešprintoval, čo sa tiež dalo vyriešiť rozumnejšou hrou telom.

Ján Ďurica (5) – Tiež ho ťažko ohodnotiť, keďže súper nás v defenzíve nepreveril, ale dopustil sa malých chybičiek, ktoré by sa mohli v budúcnosti vypomstiť a tých chybičiek bolo pomerne dosť vzhľadom na priebeh a súpera.

Tomáš Hubočan (5) – V prvom polčase nebol taký výrazný ako Pekarík, ale v druhom sa to zmenilo a Hubočan ukázal dobré veci. Vie hrať síce aj lepšie, ale zvýšená druhopolčasová aktivita potešila, hoci proti Malte by to malo byť ešte ofenzívne výraznejšie.

Viktor Pečovský (5) – Bez chybičky to nebolo, ale zas jeho zaváhania neurobili výraznejšie problémy. Rozohrávka smerom dopredu mala byť lepšia, ale u koho bola dobrá?

Filip Kiss (5) – Aj Kiss sa po polčasovej prestávke zlepšil, keď sa viac zapájal do našich akcií, lenže aj tak to bolo málo. Neukázal výkon, po ktorom si poviete, že miesto v zostave mu patrí, pritom to bol jeden z mála hráčov, ktorý sa o miesto reálne bil.

Vladimír Weiss (5,5) – Ukázal zopár svojich kľučiek, ale keďže boli bez efektu, nemali pre mužstvo väčší zmysel. Najviac zaujal vtedy, keď proste loptu z prvej poslal hneď dopredu, čo bolo snáď iba pri góle, na ktorý presne týmto štýlom centroval. Asistenciou si o stupeň zlepšil známku.

Marek Hamšík (4,5) – Jeden z jeho horších výkonov v reprezentácii. Celý čas sa hľadal, ale nenašiel sa. Mnohokrát nemal podporu, no a keď ju aj mal, tak hral „antihamšíkovsky“, čiže zbytočne dozadu. Čakáme od neho oveľa viac, ale to sa netýka len jeho.

Miroslav Stoch (4,5) – Najviac potešil pri svojej gólovej akcii, hoci skóroval z ofsajdu. Hamšík ho vysunul za obranu a on napol sieť. Išlo o to, že takáto akcia prišla iba raz za celý zápas... Ešte sa prezentoval troma zblokovanými strelami a umne zahraným priamym kopom.

Adam Nemec (6) – Ak dá útočník gól, je úplne jedno, či hrá dobre, svoju prácu si totiž splnil. Tým nechceme povedať, že Nemec hral zle, lebo mal určité dobré náznaky, ale zápasový deficit bol viditeľný. Hádam v ďalších zápasoch mu tento premiérový gól výrazne pomôže.

Róbert Mak (5,5) – Náš najlepší striedajúci hráč. Bolo na ňom vidieť, že určitú pohodu si z klubu doniesol. Ale tiež by mal skôr dať loptu od nohy.

Stanislav Šesták (4,5) – Najviac zaujalo pri ňom to, že pri striedaní ho zopár jedincov privítalo aplauzom, no ten si za výkon už nevyslúžil, nič v našej hre nezlepšil.

Jakub Sylvestr (4,5) – Ukázal jednu vtipnú pätičku, ale aj nepresné prihrávky, ani on našu hru neoživil.

Michal Breznaník, Michal Ďuriš, Karim Guédé (bez známky) – Všetci si pripísali ďalšie čiarky, ale v tomto zápase mohli ťažko niečo zmeniť k lepšiemu.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon