Main Content

Basketbal: Nováčik VŠEMvs Karlovka Bratislava s prvým víťazstvom v príprave

štvrtok, 4. september 2014 21:05 | Autor: TASR

Viedeň 4. septembra (TASR) - Basketbalisti VŠEMvs Karlovka Bratislava prvýkrát uspeli v príprave u rakúskeho súpera Vienna D.C. Timberwolves. V prvom z meraní síl vybojovali víťazstvo 90:65. Odveta je na programe v domácom prostredí "vysokoškolákov" v stredu 17. septembra.

sumár:

VIENNA D.C. Timberwolves – VŠEMvs Karlovka Bratislava 65:90

Vienna: Polakovič 14, Vancura 12, Poljak 7, Schmit 7, Mayerl 7, D'angelo 6, Geisler 6, Krssak 3, Sohnel 3

Karlovka: Hoferica 16, Valach 14, Bečarik 12, Lehman 8, Hlivák 7, Abrham 7, Luley 7, Fulka 6, Krajčír 5, Židzik 4, Kožár 2, Rosíval 2

Povedali po zápase:

Juraj Krajčír: "Nastúpili sme proti finalistovi 2. rakúskej ligy, čiže sme vedeli, že nás nečaká nič jednoduché. Úvod bol vyrovnaný a poznačený viacerými nepresnosťami. Do konca prvého polčasu sme si vytvorili mierny náskok. V druhom polčase sme zlepšili hru a zúžitkovali kvalitnú letnú prípravu na zvýšenie bodového rozdielu. Sme radi, že sme v príprave zaknihovali prvé víťazstvo, aj keď zápas nám ukázal, že je stále na čom pracovať."

Milan Černický: "Po viacerých prehrách prišlo prvé víťazstvo v príprave s rakúskym druholigistom, čo nás teší. Spokojní môžeme byť s individuálnymi výkonmi niektorých hráčov. V zápase sme bojovali so slabou koncentráciou a chýbala nám agresivita a bojovnosť v obrane, čo by nás ako mladé družstvo malo zdobiť, v ťažkých zápasoch sa nám to môže vypomstiť. Pozitívom je, že sme do zápasu zapojili všetkých hráčov a všetci sa zapísali do listiny strelcov."